Мед Атлант

Індекс публічності місцевого самоврядування найвищий в Україні

Франківцям  продемонстрували результати п’ятого вимірювання Індексу публічності органів місцевого самоврядування. Вчетверте Івано-Франківськ займає першу позицію в рейтингу.

“Індекс публічності” вимірювала громадянська мережа “ОПОРА”.

Дослідження проводиться в усіх обласних центрах за 300 різними індикаторами. Чотири рази міська рада Івано-Франківська, за інформацією активістів, була найбільш публічною.

Окрім рейтингу публічності 24 муніципалітетів, також продемонструвати рейтинг окремих суб’єктів дослідження – міських голів, виконавчих органів та депутатів міських рад.

Окрім цього, Іван Маруняк, координатор Громадянської мережі ОПОРА у Івано-Франківській області, проаналізував сильні та слабкі сторони діяльності кожного суб’єкта моніторингу. Маруняк розповів про зміни, які сприяли підвищенню рівня публічності Івано-Франківська у всеукраїнському рейтингу 2017 року.

У звіті “ОПОРИ” йдеться, що позитивно на результати рейтингу вплинула належна робота та розгалужена мережа ЦНАПів, провадження практики звітування міського голови, забезпечення безкоштовного доступу до нормативної бази, функціонування електронної приймальні, вільний доступ громадян на сесію міської ради, наявність звітів про використання коштів з депутатського фонду тощо.

Проте активісти розповіли й про недоліки, які було б варто усунути: налагодити належну роботу міського сервісу “Відкритий бюджет” та вдосконалити практику звітування депутатів перед виборцями. Також порадили налагодити регулярні відеотрансляції з сесій міської ради.

Мер подякував активістам за роботу й зазначив, що навіть правоохоронці дивуються, що так легко знайти всі документи на сайті міста.

Нагадаємо, що у попередні роки найвищі показники відкритості, прозорості та підзвітності демонстрували муніципалітети Івано-Франківська, Луцька, Вінниці та Києва.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...