Мед Атлант

Депутати визначились, як розвиватимуть соціальну політику області

Сьогодні, 27 квітня, у Снятині проходить чергова сесія Івано-Франківської обласної ради. На порядку денному 11 питань, більшість з яких стосується соціальної політики області.

На засідання запрошували навіть міністра соціальної політики України Андрія Реву, однак він не приїхав. Тож, про основні напрямки роботи у сфері соціальної політики доповів директор департаменту соціальної політики ОДА Володимир Корженьовський.

За словами Корженьовського, однією з пріоритетних напрямків роботи чиновників є надання соціальних гарантій прикарпатцям. Станом на 1 січня 2018-го року соцдопомогу отримували 110 тисяч сімей. А це понад 2,6 мільярда гривень.

Більша частина прикарпатців одержала й житлові субсидії. Оплатити комунальні послуги допомогли 265, 4 тис. сімей. Тобто, житлову субсидію одержують 58,8 % від усієї кількості домогосподарств.

Дуже прикро, що така велика кількість потребує субсидію. Це означає, що всі ці люди не мають можливості оплатити елементарне. Ніхто не шукає виходу, як забезпечити людей нормальною роботою, що вони мали змогу оплатити комунальні послуги, – відзначив один із обласних депутатів.

Субсидантам перераховано 14, 7 мільярдів гривень. Крім цього, за кошти державного бюджету підтримують учасників бойових дій, інвалідів війни, людей із інвалідністю, ветеранів ОУН-УПА, а діток та пільговиків забезпечують путівками на відпочинок.

Загалом, протягом минулого року на соціальну підтримку з державного бюджету витратили 97,6 мільйонів гривень. З обласного бюджету – 1,7 мільйона. Депутати збираються й надалі удосконалювати соціальну політику, тож прийняли рішення виділити з місцевих бюджетів кошти на її розвиток. Мерам та головам райрад обранці доручили поліпшити житлові умови соціально незахищених членів ОТГ, виплатити допомогу на лікування та невідкладні соціально-побутові питання, облаштувати заклади для постраждалих від домашнього насильства. Депутати отримання підтримали відповідний проект рішення.

Нагадаємо, що перед початком сесії обласні обранці навідалися до двох інтернатів області: Снятинського психоневрологічного диспансеру для дорослих та Залучанського дитячого будинку-інтернату.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...