Мед Атлант

Прикарпатські депутати навідалися до дітей-сиріт і отримали творчі подарунки. ФОТО

Народні обранці навідались до Залучанського дитячого будинку-інтернату. Декілька десятків депутатів Івано-Франківської області завітали до діток-сиріт у селі Залуччя, Снятинського району.

Свій візит вони здійснили напередодні чергового засідання сесії облради. Правда, цього разу сесія проходитиме у Снятині.

На кожній сесії ми беремо якусь проблемну тему і намагаємось акцентувати на ній увагу. Думаю, не слід пояснювати, наскільки є важливою соціальна політика, – каже очільник обласної ради Олександр Сич.

Депутат  облради і голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук також переконаний, що виїзні тематичні сесії є вагомою підтримкою не тільки на словах, а й у діях.

Додамо,  що Залучанський дитбудинок заснований ще у 1954 році. На його діяльність передбачено 14 мільйонів гривень, на одного підопічного – 121 тисяча гривень у рік. Як каже директор інтернату, ця сума дозволяє забезпечити діток усіх найнеобхіднішим та якісною їжею. Дітки також харчуються хлібом, які самостійно випікають в установі.

Стараємось, щоб вони не просто були нагодовані та чисті. А й щоб були зайняти протягом дня. Нам допомагають волонтери, які безкоштовно займаються дозвіллям дітей, – підкреслює директор.

Після ознайомлення із життям установи, народні обранці передали діткам подарунки. Проте й депутати не залишись без уваги: діти вручили високопосадовцям свої творчі роботи. Для прикладу, дівчинка з інвалідністю віддячила своєю картиною, яку створила, тримаючи в роті пензлик.

До слова, в інтернаті виховують діток із проблемами розвитку. Тож, передове місце в дозвіллі маленьких мешканців, як складова реабілітації, займає творчість. Саме тому буквально всі кімнати закладу розмальовані різнобарвними картинами, на стінах – роботи діток. Після відвідин Залучанського дитячого будинку-інтернату, народні обранці вирушили у Снятинський психоневрологічний диспансер для дорослих.

Нагадаємо, після ознайомлення з інтернатами, депутати о 12:00 навідаються на центральну площу міста, а з 13:00 розпочнеться сесія.

До слова, у порядку денному майбутньої виїзної сесії є 11-питань, більшість з них пов’язані із соціальної політикою області.
Передусім, народні обранці затвердять основні напрямками роботи у сфері соціальної політики області. Депутатам доведеться розглянути питання, винесені до розгляду сесії профільною комісією: про реформування та вдосконалення роботи інтернатних установ сфери соцзахисту населення, про підтримку сімей загиблих і постраждалих під час Майдану та АТО, внесення змін до обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківщини на 2017-2021 роки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...