Мед Атлант

Експериментальна прем’єра від акторів франківського театру зірвала аншлаг. ФОТОРЕПОРТАЖ

Вчора, 27 квітня, франківцям презентували унікальну театральну постановку Ростислава Держипільського “Модільяні. Я пройшов мостом, якого не існує”: про ексцентричне життя геніального художника Амадео Модільяні, картини якого сьогодні є одними з найдорожчих у світі.

Франківські актори відтворили унікальну атмосферу Парижу XX ст, де жили й творили геніальні художники. Під нову постановку в театрі відкрили четвертий сценічний простір – сцену-цех.

Цей ескіз на тему долі, як зізнався автор постановки Ростислав Держипільський, він виношував 10 років. Під час підготовки режисер і головний актор відправились до Парижу, де відвідали могилу художника та місця, де той творив.

Головну роль у виставі зіграв талановитий актор театру Олексій Гнатковським, його закохану до безтями половинку Ольга Комановська. Вічного суперника по творчості Модільяні Пабло Пікассо зіграв Орест Пастух. Загалом склад вистави можна назвати справді зірковим, окрім того, через 18 років до театру саме в цій постановці повертається геніальний Сергій Романюк.

Атмосферу божевільного життя генія втілили ідеально, для кращого контакту з глядачем замість звичних стільців відвідувачів чекали лікарняні ліжка й бахіли.

Окремо варто відзначити неперевершений музичний супровід вистави, а також літературний супровід арт-критика і заслуженого журналіста України Олега Вергіліса, який розповідав присутнім у залі невідомі широкому загалу біографічні моменти життя генія.

Отже, у виставі розповідається історія останніх трьох років життя і кохання видатного художника Амедео Модільяні. У ній є все: божевільне кохання, конкуренція, дружба, пошук сенсу і трагічний фінал. Щохвилини під час перегляду постановки змінюються емоції та думки й усе це завдяки вдалому поєднанню концепції, музики та гри…

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...