Мед Атлант

Патріарх Святослав на Прикарпатті відслужив Літургію, яка “зібрала людей з усіх усюд”. ФОТО

Як вже писало МІСТО, відбулася Божественна Літургія у селі Старуня, яку очолив Блаженніший Святослав. 

Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук у неділю, 29 квітня, прибув на парафію святих апостолів Петра і Павла, що в с. Старуня, Богородчанського району. Патріарх очолив богослужіння з нагоди 125-річчя від дня народження священномученика Симеона Лукача

Святослав Шевчук наголосив, що у цей день всі прибули до села Старуня, щоб, як паломники і прочани, славити Господа і поклонитися землі, яка народжує героїв.

Героїв християнського життя, віри, які в найскладніших часах зберегли душу нашого народу. Ми прийшли до цієї землі, щоб подякувати тій родині, яка подарувала нашій церкві і нашому народові великого подвижника — підпільного єпископа, страстотерпця, блаженного священомученика Симеона Лукача, — сказав Патріарх Святослав.

Та додав, що були часи, коли не можна було служити привселюдно:

Ми святкуємо ювілей нашого попередника, ми є наслідниками єпископа підпільної церкви. Саме на нас лежить відповідальність нести та продовжувати їхню справу. Були часи, коли не можна було служити привселюдно. Але час зрушив світ і ми сьогодні служимо ту літургію, яка зібрала усіх людей з усіх усюд.

Читайте також: Як старунці вітають Патріарха Святослава. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...