Мед Атлант

Голосування за голів ОТГ Франківщини показало невисоку явку виборців

У неділю, 29 квітня, відбувалися вибори  40 об’єднаних територіальних громад у 17-ти областях України.  Зокрема, двох сільських ОТГ Франківщини — Загвіздянської та Угринівської.

На посаду голови Загвізднської територіальної громади, до якої входять села Загвіздя та Підлісся, балатувались шестеро кандидатів: приватний підприємець Бережніцька Марія, головний спеціаліст відділу культури, молоді та спорту Ямницької ОТГ Білогубко Любомир, начальник відділу технічного нагляду управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Іванишин Михайло, редактор газети “Анонс контракт” Олексюк Олег, начальник транспортного відділу ТОВ “Аксіс плюс” Ружанський Володимир та приватний підприємець Федунишин Любомир. 

За попередніми результатами, з перевагою у 52 % голосів переможцем став атовець та позапартійний  — Володимир Ружанський.

Щодо Угринівської територіальнох громади, яка охоплює села Угринів та Клузів,  кандидатів на посаду було всього четверо: сільський голова Угринева Вівчаренко Мирослав, приватний підприємець та член ВО “Свобода” Дубас Ярослав, ГО “АвтоЄвроСила” Свідунович Ростислав і землевпорядник Майданської сільської ради  Терешкун Роман.

Більшість виборців( 66%) віддали свій голос за колишнього сільського голову Угринева — Мирослава Вівчаренка.

До слова, активність виборців була не надто високою. В Угринівській ОТГ, з 4 359 виборців, включених до списків виборців, на дільниці прийшли менше половини — 2 132 осіб (48, 91 %). У Загвіздянській — з 4943 виборців до дільниці навідались 2 796 осіб (56,56 %).

Варто зазначити, що сформовано й новий склад Загвізднської та Угринівської сільських рад об’єднаних територіальних громад.

За підрахунками експертів, Угринівська ОТГ зможе розпоряджатися тринадцятьма мільйонами власних доходів, а Загвіздянська – чотирьма мільйонами. Це станеться лише у випадку отримання громадами спеціального статусу.

Читайте також: За кого б проголосували франківці, якщо вибори відбудуться в найближчу неділю

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...