Мед Атлант

Конфлікт за землю: міські атовці “посварилися” в сесійній залі. ВІДЕОСЮЖЕТ

Майбутня багатоквартирна забудова на вулиці Коновальця, де планували отримати квартири міські атовці з громадської організації “Воїн України”, викликала на сьогоднішній сесії міської ради шквал емоцій і породила двоякі звинувачення у бік представників міської асоціації учасників АТО і членів згаданої громадської організації. На одній земельній ділянці планували збудувати багатоповерхівку різні об’єднання атовців. В результаті депутати зняли рішення про виділення земельної ділянки під багатоквартирну забудову з порядку денного й перенесли його розгляд на наступну сесію.

Як прокоментував ситуацію керівник ГО “Воїн України” Всеволод Андрусів, міськвиконком відмовив їхній організації в побудові багатоквартирного будинку на вулиці Коновальця, натомість на цю саму ділянку заявилася й міська асоціація учасників АТО. Андрусів каже, пішли розбирати це питання на земельну комісію, члени якої порадили організації і спілці сісти за стіл переговорів і вирішити питання з землею самостійно.

Як коментує голова ГО “Воїн України”, в місті не може бути монополії, яка стосується виділення квартир атовцям:

Наша громадська організація не поділяє поглядів зі спілкою, тому ми в неї не вступаємо. У питаннях всеукраїнських ми єдині, але в кожного з нас тут своя дорога.

Натомість голова правління міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв каже, що атовців навмисне зіштовхують лобами зацікавлені чиновники чи бізнесмени.

Ми проходили це в попередні роки, коли ляльководи намагалися керувати, але цього не буде, заявляємо категорично, – повідомив Андріїв.

Голова асоціації пояснив, що вони вирішили відмовитися від цієї земельної ділянки й запропонували депутатам зробити там сквер або на їхній розсуд виділити землю вказаній ГО.

У сесійній залі питання землі загалом викликало шквал емоцій. Як результат, взаємними обвинуваченнями обмінялися Василь Андріїв і депутат міської ради, ветеран АТО Андріан Волгін. Розкритикував Андріїв загалом усіх депутатів-атовців за те, що не надто охоче підтримують рішення побратимів і забувають лобіювати їхні інтереси.

Результат палкої дискусії в сесійній залі – зняте з порядку денного питання про виділення землі під багатоквартирну забудову ГО “Воїн України” до наступної сесії.

Детальніше – у відеосюжеті “МІСТО”.

Читайте також: Депутат Волгін відмовився від квартири наданої асоціацією АТО і попросив передати житло побратиму

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...