Мед Атлант

У міських закладах освіти навчаються 153 дитини, в яких обоє батьків перебувають на заробітках

Сьогодні, 2 травня, під час оперативної наради у міського голови Івано-Франківська доповідали про роботу служби з дітьми із кризових сімей.

Як розповіла директор Центру практичної психології і соціальної роботи департаменту освіти та науки Галина Ляльчук – це, насамперед, діти з сімей, які опинилися у складних обставинах і наслідки яких не можуть подолати самостійно.

Двічі на рік поновлюється соціальний паспорт дітей. Вони забезпечуються безкоштовним харчування, отримують виплати на придбання шкільної форми та приладдя тощо, — каже Галина Ляльчук.

За її словами, нині в школах і дитсадках Івано-Франківська навчаються і виховуються понад 8 тисяч таких дітей. З них 794 дитини, батьки яких є трудовими мігрантами.

Є також діти, в яких обоє батьків тривалий час перебувають на роботі за кордоном. Таких є 153 дитини. Здійснюється їх психологічний супровід, з дітьми працюють соціальні педагоги психологи, — додала Ляльчук.

Працівники Центру практичної психології і соціальної роботи департаменту освіти та науки здійснюють також супровід дітей, в яких батьки перебувають на етапі розлучення.

Читайте також: 71 рік разом. Зворушлива історія кохання гуцульської пари. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...