Мед Атлант

Гуцули продемонстрували свої унікальні традиції та культуру в Полтаві. ВІДЕО

У Полтаві відгримів “День гуцульської культури”.  Понад дві сотні представників фольклорних колективів та народних майстрів з Верховини виступили на  Театральній площі міста Полтави.

Чоловіки та жінки майоріли у танці колоритними народними костюмами, співали гуцульських пісень та хизувались вмінням грати на найдовшому музичному інструменті — трембіті.

Як розповів голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності та народний депутат Микола Княжицький, дійство є  важливим як з культурного, так і  економічного аспектів.

Сьогодні в Полтаві справді свято. Вперше така велика кількість гуцулів привезли сюди свій настрій, свої пісні, свою музику. Сюди, в Полтаву – в духовну столицю України. Ми звикли, що нашу країну завжди намагались ділити. Ми ж хочемо Україну об’єднати, — каже депутат.

За словами Княжицького, цікавість не тільки полтавців, а й українців з різних куточків держави,  сприятиме економічному пожвавленню Гуцульського краю.

Внутрішній туризм має такий величезний потенціал для розвитку України, який ми самі навіть не можемо оцінити, — підкреслює  Микола Княжицький.

Також у “День гуцульської культури” Верховинський район та Полтавщина підписала угоду про співпрацю Верховинського району та Полтавської області.

Також усіх охочих запрошують відвідати гучний фестиваль, котрий розпочнеться 23 червня у Верховині.

Детальніше у сюжеті телеканалу “еспресо”:

Читайте також: Фестиваль “Край.Ка”: Івано-Франківськ стане столицею моди

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...