Мед Атлант

На Франківщині молодики розбили пам’ятник Шевченка. ФОТО

Інцидент трапився  1 травня  у селі Задубрівці  Снятинського району. Опівночі школяр та 22-річний хлопець пошкодили погруддя монументу Тараса Шевченка.

Особи зловмисників встановили працівники поліції, яких викликах сільський голова. Ними виявились  16-річний школяр та його 22-літній товариш, який ніде не навчається та не працює, інформують в прес-службі ГУ НП області.

Ще 30 квітня зловмисники зняли погруддя пам’ятника українського поета із встановленого постаменту та винесли його на дорогу. Тоді сільський голова, спільно з місцевими жителями самотужки повернули погруддя на місце. Проте, молодики знову, в ніч з 1 на 2 травня, повторили хуліганський вчинок.

Хлопці пояснили правоохоронцям, що не хотіли розбивати монумент, а коли вдруге виносили пам’ятник, не втримавши його у руках, випустили.  Метало-бетонна конструкція розбилася.

В ході огляду місця події, жодних написів чи слідів наруги не виявлено.  За цим фактом  розпочато та проводиться   досудове слідство.  Дії зловмисників кваліфіковано за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Побратим Волгіна відмовився від квартири, яку депутат вирішив йому подарувати

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...