Мед Атлант

У Франківську відкрили платформу для розвитку міських просторів. ФОТО

Сьогодні, 3 травня, на ревіталізованому заводі “Промприлад” розпочав роботу перший у Франківську майданчик “МЕТА LAB”. Його засновники мають на меті поліпшити середовище нашого міста.

Проект ” МETALAB” створений у рамках платформи “Тепле Місто”. Як розповіла координаторка урбаністичного напряму Анна Доброва, над ідеєю створення простору працювали цілий рік.

Серед головних напрямів діяльності виділяють чотири: урбаністичну лабораторію, публічну програму, урбаністичку резиденцію та фестиваль. Передусім, команда досліджуватиме актуальні події міста, аби більше дізнатись про його життя та урбаністику.

У самому майданчику повно урбаністичних елементів: від умеблювання до підлоги. Навіть самою формою платформи творці хотіли показати рівність та співпрацю між людьми. Простір створений у формі кола, що за словами Анни Пашинської, символізує безкінечність та довгострокові стратегії, рівність. Підлога “Металабу” має здатність стиратись та змінювати кольори.

Так ми хочемо дослідити, як люди цим простором пересуваються та де вони сидять найбільше, – підкреслює Пашинська.

У просторі, кожен елемент якої символічний, будуть збирати весь досвід урбаністики Франківська, проводити освітні тренінги, лекції та цікаві дослідження та експерименти.

Розповідають, раз у сезон команда навчально-дослідницької лабораторії досліджуватиме тільки одну тему. Пояснюють, так буде більш зрозуміло та ефективно. Тема нинішнього сезону  — район “Промприлад”.

Нам хочеться зрозуміти, що відбувається навкруги. ” Промприлад” пройшов через ряд трансформацій, і зараз продовжує свої трансформації. Почнемо дослідження з історії району та самого заводу,  — каже Анна Доброва.

З часом, дівчата хочуть дослідити увесь обласний центр, аби знайти шляхи його удосконалення

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...