Мед Атлант

Бренд Франківщини: під супровід національного оркестру відкрили “Карпатський простір”. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 4 травня, на площі перед драмтеатром імені Франка урочисто відкрили міжнародний фестиваль мистецтв “Карпатський простір”.

Фестиваль, який в обласному центрі Прикарпаття проводять уже втретє, стартував під музичний супровід Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України. Також свої музичні таланти продемонстрували муніципальний хор “Галицькі передзвони” та студентський хор “Прикарпатського університету”.

Після виступу музикантів, на сцену запросили уповноважених гостей фесту: автора та президента “Карпатського простору” Богдана Струтинського, голову Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука, голову облради Олександра Сича, мера Івано-Франківска Руслана Марцінків, народних депутатів — Анатолія Матвієнка, Миколу Княжицького, міністр освіти і науки України Лілію Гриневич та послів з інших країн, творчі представники яких беруть участь у фестивалі.

Сьогодні дуже сонячно. Таке відчуття, що у нас Крим. Він у серці нашому завжди. Фестиваль приєднує, об’єднує і пропонує найкращі стандарти світового мистецтва. Саме наш край, саме “Картаський простір” об’єднує цілу Україну. З кожним роком ми все більше перетворюємось у бренд Франківщини, — підкреслив Богдан Струтинський.

Читайте також: На Алеї слави встановили таблицю жінці-хірургу, котра врятувала тисячі життів. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...