Мед Атлант

У Франківську артисти на дибах продемонстрували гуцульську виставу. ФОТО

Сьогодні, 4 травня, після урочистого відкриття на площі перед драмтеатром міжнародного фестивалю мистецтв “Карпатський простір”, львівський академічний духовний театр “Воскресіння” презентував свою виставу-перфоменс.

Як розповів “МІСТУ”  режисер театру Ярослав Федоришин, свою виставу  артисти назвали “Карпатські візерунки” та підготували спеціально для фестивалю.

Різні танці та гумор ми поклали на гуцульські мотиви.  Карпати об’єднують  національності, мелодії та тенденції, тож усіх їх ми заклали у “Карпатські візерунки”, — ділиться режисер.

Розповідає, що хоч по Франківщині гастролюють досить часто, однак на фестивалі “Карпатський простір” виступають вперше.

Наостанок, Ярослав Федоришин запросив усіх охочих відвідати їхню “Вогняну виставу”, яка відбудеться 7 травня на площі біля Ратуші.

Довідково: 

Львівський академічний духовний театр “Воскресіння” — заснований групою молодих акторів з різних міст України та режисером Ярославом Федоришиним. Характеризується пошуком виразної театральної мови і конкретної сценічної форми, відкриваючи українському глядачеві світову драматургію. У театрі поєднуються традиції психологічного театру та сучасні мистецькі форми, українська і світова драматургія.

Започаткований у 1990 році, а роком пізніше театр переїхав до будівлі, де він виступає і зараз — пасажу Ґрюнерів на площі Генерала Григоренка, 5. 1992 року на базі театру був заснований Міжнародний театральний фестиваль “Золотий лев”, який на сьогоднішній день є найяскравішим театральним форумом України. У 1993 році театр отримав статус державного, а 11 березня 2010 року – академічного.

Читайте також: Наступних вихідних в Івано-Франківську пройде грандіозний духовний фестиваль

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...