Мед Атлант

У середмісті Франківська ласували пряниками-франиками під мелодії духових інструментів. ФОТО

Сьогодні, 6 травня, в рамках Дня міста на площі Ринок відбулось свято духової музики.

Перед початком музичного дійства міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків урочисто вручив директору ВО “Карпати” — Втерковському Дмитру, титул почесного громадянина міста. Мер подякував підприємцю за копітку працю та велику лепту в розвиток обласного центру. Варто зазначити, що виробництво є найбільшим платником податку в області.
Хочу подякувати міській раді за те, що вони довірили мені таку нагороду. З кожним роком ВО “Карпати” буде збільшувати свою частку в розвиток Івано-Франківська. Нам це під силу. Зробимо Франківськ європейським містом, — відповів директор ВО “Карпати”.
Після цього на сцену запросили міністра культури України Євгена Нищука, який  відгукнувся кількома теплими словами про фестиваль. Тим часом, у містких кошиках франківцям та гостям міста роздавали смаколики від міського голови — “пряники-франики”.
Ласуючи солодощами, гості фесту насолоджувались духовною музикою.
Поки на сцені виступав Муніципальний оркестр духової музики, член військового оркестру Нацгвардії Володимир Стебеляк розповів “МІСТУ” про творчість та настрій колективу.
Сьогодні в нас обмежений репертуар, бо дуже багато колективів. Будемо виконувати дві композиції: одну патріотичну, а іншу – зарубіжну, — каже Стебеляк.
За словами музиканта, в оркестрі грає 16 військовослужбовців. Проте, навіть не з надто численним складом, музики стараються прославляти Україну.
Я вважаю, що духовна музика – це дуже важливо для розвитку молоді. Музика розвиває культуру і колорит нашого регіону, — продовжує Володимир.
Свого виходу на сцену очікували ще кілька десятків колективів з найрізноманітніших куточків області: Гуцильщини, Надвірнянщини тощо. Всі оркестри показали вищий пілотаж музичної майстерності. До самісінького завершення концерту ряди слухачів мелодійного тандему труб — не рідшали.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...