Мед Атлант

“Вона до останнього сумнівалась чи писати заяву”: матір франківки, яку до смерті забив співмешканець

МІСТО писало, що 19 грудня в Івано-Франківську сталася шокуюча трагедія . Чоловік відлупцював жінку до втрати свідомості. За декілька днів вона померла у лікарні. Сьогодні в Івано-Франківському міському суді розглядають справу по обвинуваченню у вбивстві Максима Булієнка.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 121 (“Умисне тяжке тілесне ушкодження”) Кримінального кодексу України, що спричинили смерть потерпілої. Справу розглядає суддя Наталія  Деркач, прокурором ж є Юрій Харун.

У березні  засідання перенесли,  бо адвокат обвинувачуваного Любомир Ярицький подав клопотання, аби відкласти справу. Відзначимо, що до справи додали цивільний позов від потерпілої (мати вбитої – ред.) на відшкодування моральної шкоди, розмір якої складає близько чверті мільйона гривень.
Попереднє судове засідання перенесли, бо матері потерпілої стало погано при свідченнях. Жінка розповідала, що Булієнко взяв її дочку в рабство.

Сьогодні, 7 травня, судді продовжили слухання свідчень потерпілої Нелі Щеглової (Ред.-Матері убитої).

Щеглова розповіла, як дізналась про смертельне побиття рідної дочки.

18 грудня дочка подзвонила в 1-й ночі, і каже: “Мама ти не хвилюйся я прийду і привітаю тебе з Миколаєм”. 19 грудня донька не подзвонила. Вранці на порозі стояли поліцейські, — ділиться матір.

Правоохоронці сказали, що дочку прооперували з розривом селезінки. Мати переконує — одразу зрозуміла, що це зробив Максим, адже протягом 2,5 років, які вони прожили разом, Булієнко неодноразово її бив. За словами Щеглової, донька настільки любила підозрюваного, що до останнього сумнівалась чи писати заяву про побиття.

Коли Саша в лікарні прийшла до тями, вона ще думала чи писати заяву. Я переконала доньку за всі ці роки знущань нарешті написати, — каже потерпіла.

Пізніше стан здоров’я Олександри погіршився. Медики не змогли зарадити смертельним травмам — жінка померла на лікарняному ліжку. Щеглова каже, що зустрілась торік у квітні з лікарем доньки. Медик поділився, що тілесні ушкодження були настільки серйозними, що у загиблої не було шансів на спасіння. За  словами потерпілої, лікарі в реанімації були нажахані травмами, які Олександрі наніс чоловік.

Каже, донька неодноразово скаржилась на побої від Булієнка. Максим виправдовувався, що їх завдавали подруги загиблої, пізніше зізнавався, що підняв руку напідпитку. Просив вибачення. До останніх днів, каже Неля Щеглова, її дочка надіялась на нормальні відносини з підозрюваним.

Мама, я надіюсь на людські відносини. Він на них здатний, коли тверезий, — цитує одні з останніх слів доньки потерпіла.

Щеглова каже, що Булієнко “накинувся” на Олександу після того, як загибла відмовилась принести співмешканцю склянку води. При цьому, в приміщенні знаходився друг підсудного—  Євген Іванов.  Він намагався зупинити обвинуваченого, поливаючи водою.

Суддя Деркач спитала у матері, на яке покарання для Булієнка вона розраховує.

Прошу суд, щоб Максим получив по заслузі. Покарання має бути суворе, — каже потерпіла.

Суд відклав розгляд справи для допиту свідків. Наступне засідання відбудеться 27 червня об 11:00.

Також Булієнку продовжили термін тримання під вартою ще на 60 днів у зв‘язку з тим, що підсудний зловживає алкоголем: до 5 липня.

 Нагадаємо, що між 29-річним жителем міста Івано-Франківська та його співмешканкою виник конфлікт, у ході якого зловмисник наніс потерпілій численні удари в область голови та тіла, від яких остання через декілька днів померла в лікарні.

За клопотанням прокуратури в ході досудового розслідування молодику 24 січня було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Щодо відповідальності, то попередньо вона обурила мешканців міста. Адже підозрюваному хотіли обрати пом’якшений запобіжний захід. Проте за день до суду слідчі з прокуратурою таки передумали – перекваліфікували статтю за вчинений злочин на більш тяжчу. 

Додамо, що напередодні наші кореспонденти для сюжету спілкувалися з родичами померлої, а родичі підозрюваного так і не вийшли на зв’язок і двері не відчинили. Після засідання по обранню міри запобіжного заходу між матерями померлої і підозрюваного виник конфлікт, який мало не переріс у бійку.

Родичі покійної жінки пояснили, що дочка мала хорошу і прибуткову роботу, а коли зв’язалася з Болієнком, то втратила все…Навіть життя.  Батьки померлої хочуть, щоб співмешканець відповів за вчинене. Переконані, що його родичі, які працюють у судах, можуть стати на заваді.

Більше — у відеосюжеті: Суд над підозрюваним у вбивстві франківки завершився сваркою матерів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...