Мед Атлант

У службі статистики розповіли, якою є пересічна прикарпатська родина

Працівники головного управління статистики в Івано-Франківській області дослідили, якою є середньостатистична родина на Прикарпатті.

Дослідники вибіркового обстежили умови життя господарств області. Відтак,  у 2017 році на Прикарпатті налічувалося 450,4 тис. домогосподарств або 3% загальної кількості в країні. Майже 55% сімей нашої області проживають у сільській місцевості, решта — у місті. Кожна шоста родина мешкає в обласному центрі, інформують в держслужбі статистики області.

В середньому сім’я складається з трьох осіб. Понад третина родин нашого краю мають  чотирьох і більше членів сім’ї, 27,4% – трьох осіб. Кожне четверте домогосподарство складається з двох осіб, а кожне восьме — з однієї особи. Івано-Франківщина посідає третє місце  в країні за часткою багаточисельних родин.

Майже половина (48%) родин мають дітей віком до 18 років. Діти віком 7-13 років є у 45,2% сімей, 3-6 років – у 30,5%. Кожне п’яте домогосподарство виховує дітей віком 14-15 років, а кожне дев’яте – до 3 років. За часткою родин з дітьми область посідає п’яте місце серед регіонів держави.

Умови та рівень життя домогосподарств з дітьми забезпечують дорослі. Більше половини сімей нашого краю мають обох дорослих. 41,9% — трьох і більше дорослих в сім’ї, 3,6% — тільки одну дорослу особу.

Серед господарств без дітей кожне четверте — одинаки. 70,3% яких — особи непрацездатного віку.

Добробут родин в значній мірі залежить від наявності та кількості працюючих осіб у їх складі. За результатами дослідження, дві працюючі особи є у складі половини родин нашого краю, одна — у 40,3%, троє і більше — у кожному десятому домогосподарстві. Загалом, працевлаштовані члени сім’ї є у складі 74,8% домогосподарств області. За цим показником область посідає друге місце  серед регіонів країни.

Читайте також: Франківців запрошують на “Марш за життя та сімейні цінності”, який пройде в місті до Дня матері

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...