Мед Атлант

Вулицями Праги: прикарпатець подолав марафон у 42 кілометри. ФОТО

Микола Таран, який проживає на Прикарпатті, розповів як пробіг марафон у Празі відстанню 42 км. Це найпрестижніший марафон світу,  який відбувся 6 травня в столиці Чехії.

Нагадаємо, Микола Таран раніше розповів, як пробігти свій перший марафон у  Лос-Анджелесі та як подолати відстань у 42 кілометри.

Микола народився на Дніпропетровщині. Зараз йому 27 років. З трьох років проживав в Івано-Франківську, де і навчався. Зараз мешкає у с. Небилів, що на Рожнятівщині. Бігун-марафонець/ультрамарафонець (на особистому рахунку більше 20 європейських і українських півмарафонів, 8 міжнародних марафонів, 1 український марафон,1 ультрамарафон 50 км). Його спортивна традиція — кожного року вибігати на Говерлу (2061 м). Учасник рекорду України з підтягування від перекладини (2013).

Volkswagen Prague Marathon вважається сьомим по швидкості через свою рівну трасу. Перед тим, як я вирішував питання персонального рекорду, я сам для себе задав питання чи готовий я взяти особистий рекорд, враховуючи, що в цьому році в мене є вже два марафони Skechers Performace Los Angeles Marathon 2018 i Kharkiv Intarnational Marathon (пейсмейкерство 3:45). Але завдяки нічним виснажливими біговими тренуваннями мені вдалося взяти персональний особистий рекорд — 3 год 25 хв, попередній BMW Oslo Marathon2017 3 год 26 хв, —  каже спортсмен.

Хлопець пояснює,  що потрібно за півроку до початку марафону зареєструватися, щоб встигнути отримати особисту реєстрацію. Відтягати  непотрібно в жодному разі,  бо бігових місць всім охочим не вистачить.

Марфон в Празі один із найкрасивіших, але один із найобмеженіших в кількості учасників. Проблема в тому, що празькі вулички всіх бігунів вмістити не можуть, —  ділиться бігун.

Микола Таран гордо  представляє Україну. Для цього у  нього   сформувалася справжня традиція:

Моя особиста традиція — добігати останні кілометри марафону із українським прапором. Де б я не біг,він завжди зі мною і це незалежить від погодних умовах. Я показую, що українці сильна бігова нація і готова представляти Україну за межами держави. Цей старт для мене ще і особливий тому, що я бігав в новій екіпіровці:  синьо-жовтий жилет із надписом “Ukraine” і нашивкою — українським гербом.

Марафон в Празі виявляється одним із інтернаціональним в світі. По даних реєстраційних списків на марафоні були представники 55 різних країн. Прикарпатець  каже, що  українців було дуже мало.

Враховуючи високу організаційність марафону, протягом 42.195 км розташовувалися пункти харчування. Через кожні 5 км можна було зупинятися і поповнювати свій організм фруктами і водою.

Я вірю в кожного із Вас. Це так просто зробити перший крок і стати частиною бігового свята.  Любіть біг, зробіть його частиною свого життя і воно зміниться на 180 градусів в кращу сторону. Обіцяю за це відповідаю, — запевняє Микола, звертаючись до читачів МІСТО.

Читайте також: 10-річний школяр віджався на марафоні 1330 разів. ВІДЕО

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...