Мед Атлант

Кращі роботи за 15 років: до “Свята ковалів” у Палаці Потоцьких відкрили виставку кованих виробів. ФОТО

Як писало МІСТО, вчора середмістя Франківська наповнив стукіт молотків та запах смаженого м’яса – стартував новий сезон “Свята ковалів”. 12 травня у Палаці Потоцьких відкрилася мистецька локація фестивалю. Тут, під відкритим небом, експонують кращі ковані роботи, зроблені за 15 років існування фестивалю.

Крім того, на цій локації франківці та гості міста зможуть взяти участь в інтерактивному квесті ”Знайди ковалика” (доповнена реальність АR).

Для цього треба завантажити додаток. Знайти орнамент або стікери біля ковельських скульптур та на фестивальних локаціях. Зісканувати їх за допомогою нашої програми та насолоджуватися знайденими мультиками, – кажуть організатори.

Також для відвідувачів проведуть майстер-клас з реставрації. Для маленьких містян теж відбудеться тематичне дійство під назвою ”Собака Потоцького”.

Сьогодні у Палаці Потоцьких відбудеться і показ фільмів про ”Свято Ковалів”, ”Моє місто. 100 років на екрані”, ”Франківський медіа-арт”.

Ще одна цьогорічна родзинка фесту – велике нічне вогняне шоу. “Нічне кування” на території Палацу розпочнеться сьогодні з 19:00. Команда з восьми ковалів різних країн впродовж трьох годин витворить на наковальні металевого басета.

Собака Потоцького має бути мисливська, – жартує автор ідеї Вадим Гудима.

Басет Потоцького після фестивалю залишиться на одній із вулиць Франківська – “щоби взаємодіяти з містом і містянами”, каже Гудима. А з 21:30 до 3:00 усіх бажаючих кличуть на аудіо-візуальний перформанс під біти від ді-джеїв.

Читайте також: Байкери відкрили новий сезон. ФОТОЗВІТ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...