Мед Атлант

На Прикарпатті запущена гірськолижна траса отримає шанс на “друге життя”. ФОТО

У селі Городі, що на Франківщині, роблять перші кроки з відновлення туристично-спортивного об’єкту “Гора Міхалкова”.

Неподалік карпатського містечка Косова здійнялась 812-ти метрова вершина. Там ще з 1975 року облаштований канатно-бугельний витяг та 5 лижних трас. Є траси середньої і високої складності, проте загалом “канатка” в запущеному стані. Колись облюблене туристами місце, траса дитячої спортивної школи, де тренувалась олімпійка Богдана Мацьоцька, занепадає.

Відтак, нещодавно відбулось засідання районної комісії та представників проектної організації з Києва щодо відродження туристично-спортивного комплексту на Косівські вершині.  Чоловіки прийшли до майже одностайного рішення – розробки концепції відновлення,  створення стратегії та втілення її у життя. Заплановані й громадські слухання.

Сьогодні нас відвідав представник проектної організації з Києва, яка буде цим займатись. Було проведено ознайомлення з об’єктом, під’їздними дорогами, водоймами і т.д. Обіцяли за місяць надати попередній варіант концепції, – зазначив Юрій Плосконос.

Гора Міхалкова може стати якірною точкою розвитку села Город та міста Косова.  До того ж, це активізація локальної економіки: податки, робочі місця, надходження в бюджети місцевих рівнів.

Близько 200-300 тисяч гривень, які потрібно сплатити за розробку стратегії, обіцяють знайти в районній казні.  
Там має бути прораховано все – готелі, заклади харчування, логістика, стоянки, каналізації. Аби потенційний інвестор розумів, у що вкладає кошти. А далі побачимо. Деякі речі зробимо за приватні інвестиції, інші – можливо, за кошти комунального бюджету міста і району, – пояснює Юрій.

Читайте також: На Прикарпатті збудують спорткомплекс для біатлоністів за 50 мільонів гривень 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...