Мед Атлант

Сучасні технології для покращення якості життя: у Франківську запрацював новий сайт “Smart City”

Про це стало відомо 15 травня під час щотижневої оперативної наради у міського голови Івано-Франківська.

Smart city (розумне місто) — це місто, в якому використовуються сучасні технології для покращення якості життя у ньому. Смарт сіті технології інтегруються у відповідні структури, щоб підвищити якість надання послуг, зменшити вартість та споживання ресурсів та поліпшити комунікацію і порозуміння з мешканцями.

Як розповів начальник відділу програмного та комп’ютерного забезпечення Андрій Чайківський, є понад 50 міст у світі, які впроваджують таку програму. Відтепер до них долучився і Івано-Франківськ.

В світі виділяють такі ознаки технології, яку можна віднести до smart city:
– це має бути прикладна електронна або цифрова технологія, яка працює на міську громаду або місто;
розробка може використовувати інформаційно-цифрові технології для трансформації житлових та робочих умов у регіоні;
– технологія може бути інтегрованою для покращення роботи місцевої влади;
– громада та міські спеціалісти можуть використовувати ці технології за територіальною ознакою для здобуття нових знань та початку інноваційного руху.

Наше завдання – впроваджувати нові технології, нові сервіси. Кожен може зайти на портал побачити весь перелік проектів, стан їх впровадження – у графіках і діаграмах. Є можливість надіслати свою ідею або проект, – розповів Чайківський.

За його словами, на даний час на сайті вже розміщено 52 проекти. Детальніше ознайомитись із новим сайтом міста можна тут: http://smartcity.mvk.if.ua.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...