Мед Атлант

На Тлумаччині через обробку полів у людей погіршується здоров’я

Кожного року із стартом обробітку полів пестицидами все більша кількість селян скаржиться на погіршення стану здоров’я. На Тлумаччині у с. Петрів мешканці почали  хворіти. Впевнені, все  через окроплення полів хімією.

 У багатьох людей починає боліти горло, а у малюків може навіть підвищуватися температура. Люди звинувачують у цьому аграріїв, заявляючи, що ті не дотримуються правил під час розпилювання хімікатів.
Журналісту МІСТО секретар цієї ради підтвердила  інформацію. Каже,  таке щороку стається у період, коли кроплять поля. Тоді хворіють дорослі і діти: починається алергія, кашель, нудота. Секретарка каже,  що  навіть худоба хворіє. Секретарка додала,  що поля у селі обробляє сільськогосподарське підприємство ” Оскар”.

Нагадаємо, минулого року поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 239 Кримінального кодексу (забруднення або псування земель), адже, за твердженнями мешканців Коломийщини, “Оскар” обробляє поля отрутохімікатами, через що масово хворіють діти та дорослі, гинуть тварини.

Нашим кореспондентам  вдалося зв`язатися з  представниками фірми. У підприємстві  інформацію  спростували. Кажуть, що  це наклеп. Повідомили, що уся хімія у них сертифікована і пройшла лаборатоне дослідження. Тому  люди  хворіти не можуть. Більше того, додали, що за два дні до окроплення полів попереджають мешканців. Упевнені,  що все безпечно.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...