Мед Атлант

Наталя Микула про сертифікати у ювелірний для освітян: Батьківський комітет створив цю ситуацію, а поливають брудом вчителів

Із пропозицією до батьків здати по 120 гривень на подарунок вчителям звернулися представники батьківського комітету 4В класу Івано-Франківської ЗОШ №28.

На перший випускний своїх дітей запропонували презентувати вчителям “прощальні подарунки” –  сертифікати у ювелірний магазин.

Я просто у шоці! А потім такі люди кричать, гєть корупцію, не даємо взятки і т.д. А самі, що роблять?! Я розумію квіти і коробку хороших цукерок подарувати, ну якусь книжку до цього хорошу, цікаву, чи якусь картину в межах адекватної вартості, яку можна буде потім у класі повісити, але сертифікати у ювелірний магазин для 3-х вчителів, це взагалі занадто! Як на мене усьому мають бути адекватні межі! Що думаєте?, – звернулася   до користувачів соцмережі фейсбук Катерина Гребовська.

Допис викликав неоднозначну реакцію та зібрав чимало обурливих відгуків.

МІСТО звернулося за коментарем до заступниці директора департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Наталії Микули.

На сьогодні Положення про батьківський комітет Міністерством освіти і науки відмінено і воно втратило чинність. Саме там писало: що таке батьківський комітет, чим він займається, його права, обов’язки тощо. Нового Положення про батьківський комітет на сьогодні немає. Можна сказати, що зараз “яма” щодо роботи з батьківською громадськістю на рівні нормативно-правових документів. Якби на сьогодні було Положення, то я думаю, що у такому випадку як у 28-й школі, ми би мали правову підставу притягнути до якоїсь відповідальності цей батьківський комітет. Це моя особиста думка – як педагога. Бо відкрито сказано, що це були батьківські збори, що це було ініційовано батьківським комітетом. Що вони прийняли таке рішення, яке, скажемо, нашкодило іміджу педагога.

За словами Наталії Микули, якби було Положення, то було би написано, що представники батьківського комітету  мають і не мають робити. І як вчитель, чи директор школи, чи Департамент освіти може захиститися від таких батьків.

Бо вони створили цю ситуацію. І можна було би притягнути до відповідальності той комітет чи його голову. Навіть якщо би йшлося про моральне відшкодування. Хіба батьківський комітет не знає про рішення виконкому про заборону збирання коштів у школах?  А зараз всі звинувачують Департамент, вчителів, дирекцію школи. Поливають брудом. Але ж немає заяви, що вчителька вимагала такий подарунок від батьків. Батьки створили цю ситуацію, але залишаються безкарними. Якби у чинному законодавстві була норма закону, яка би притягала такі батьківські комітети, їх голів, до відповідальності, то вони би подумали, перш ніж таке зробити, – каже заступниця директора департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Наталія Микула.

Читайте такожУ франківському садку відмовилися від ідеї співати пісню про “подерті мамині штани”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...