Мед Атлант

Франківськ одне з найбільш проєвропейських міст – результати дослідження

Експерти Міжнародного Республіканського Інституту (МРІ) розповіли франківцям як ефективно управляти будинками та створювати якісні ОСББ.

На зустріч з експертами завітали представники міської влади та об’єднань ОСББ у місті.

Передусім дискутували про реформу житлово-комунальних послуг у Франківську: як збільшити енергоефективність в будинках, проте зменшити витрати.

Думкою про ефективне управління та нову якість послуг поділився й міський голова Івано -Франківська Руслан Марцінків. До слова, очільник міста отримав другу позицію в таблиці популярності МРІ, перевершивши інших 22-х голів обласних центрів України.

ОСББ – потрібна річ для Франківська. Бачимо приємну тенденцію: вже понад 200 об’єднань у нашому місті. Приємно, що багато франківців бере участь в міських програмах, подають ініціативи. Нагадаю, щороку в Франківську нагороджується премією краще ОСББ, – каже Марцінків.

Директор Міжнародного Республіканського Інституту в Україні Майкл Дракмен, презентував результати щорічного Муніципального дослідження. Як розповіли експерти, вперше дослідили, що важливо владі та громадянам ще два роки тому. Виявилось, для мешканців на першому місці – взаємодія з владою. В результаті виникла ідея подібних семінарів.

Це одне з найбільших опитувань в Україні. У ньому взяли участь 19 тисяч реципієнтів з 24-х міст України, – каже керівник програм та спеціаліст з проведення МРІ в Україні.

Виявилось, що 60 % франківців вважають, що місто рухається в правильному напрямку, однак лише 15% жителів обласного центру задоволені динамікою руху держави. Більшість невдоволені економічною ситуацією в Україні. Як зазначили експерти, Франківськ є одним з найбільш проєвропейських міст. Також в обласному центрі Прикарпаття одні з найкращих екологічних показників, натомість кульгають медицина та інфраструктура.

Саме в медичних закладах, на думку франківців, найбільше процвітає корупція.

Люди загалом задоволені, але є куди рости і що покращувати, – підсумовує результати досліджень в Івано-Франківську керівник програм та спеціаліст з проведення досліджень МРІ в Україні Тарас Бик.

За словами експертів, співпраця між владою та громадянами – шлях до вирішення більшості проблем.

Співпраця є, але є і куди прагнути. Є певні проблеми, особливо зі старішими будинками, однак, думаю, все буде гаразд, – зазначив мер.

Читайте також: Міський бюджет 2018 затверджено: чи отримають кошти ОСББ та школи?

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...