Мед Атлант

Міськрада вирішить, хто з франківців матиме пільги з податку на нерухомість

17 травня виконавчий комітет вирішив внести на розгляд сесії Івано-Франківської міської ради проект рішення “Про надання пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території м.Івано-Франківська на 2019 рік”.

Установити на території м.Івано-Франківська пільги для фізичних осіб, надані відповідно до підпункту 266.4.2 пункту 266.4 статті 266 Податкового кодексу України, за переліком згідно з додатком, – йдеться у проекті рішення.

 

ПЕРЕЛІК
пільг для фізичних осіб, наданих відповідно до підпункту 266.4.2 пункту 266.4 статті 266 Податкового кодексу України, із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

№ з/п Група платників, категорія/класифікація
будівель та споруд
Розмір пільги (відсотків суми податкового зобов’язання за рік)
1. Особи, які належать до учасників бойових дій згідно із Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”; ветеранів ОУН-УПА, у власності яких перебувають об’єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки.

Така пільга застосовується лише для одного об’єкта житлової нерухомості на одну особу вказаних категорій.

100%
2. Інваліди І-ІІІ груп, у власності яких перебувають об’єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки.

Така пільга застосовується лише для одного об’єкта житлової нерухомості на одну особу вказаних категорій.

100%
3. Особи, які належать до постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до 1,2 категорій згідно з пунктами 1 та 2 частини першої статті 14 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, у власності яких перебувають об’єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки.

Така пільга застосовується лише для одного об’єкта житлової нерухомості на одну особу вказаних категорій.

100%

Адміністративно-територіальна одиниця або населені пункти, або території об’єднаних територіальних громад, на які поширюється дія рішення ради:

Код області Код району Код згідно з КОАТУУ Найменування адміністративно-територіальної одиниці
або населеного пункту, або території об’єднаної територіальної громади
2610000000 2610100000 м.Івано-Франківськ

У випадку прийняття відповідного рішення депутатами міської ради на черговій сесії, воно набере чинності з 01.01.2019 року. З цього ж дня вважатиметься таким, що втратило чинність рішення міської ради від 27.10.2017р. №292-16 “Про надання пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території м.Івано-Франківська.

Читайте також: Податок на нерухомість: як платити, щоб уникнути непорозумінь

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...