Мед Атлант

Піаніно просто неба: у Франківську стартував фестиваль День вуличної музики. ФОТО

19 травня в Івано-Франківську стартує міжнародний  фестиваль День вуличної музики. Це свято пройде одночасно в 48 містах України.

Організатори впевнені, що саме у  цей  день країна перетвориться на одну велику сцену, аби вп’яте приєднатися до міжнародного фестивалю День вуличної музики.

День вуличної музики традиційно організовують у третю суботу травня у багатьох країнах Європи.

У Франківську в  11  годині  урочисто відкрили фестиваль. Це відбулося у скверику біля Руської  трійці. Для цього  у  центрі міста розмістили  вуличне  піаніно.  За доброю традицією просто неба охочі можуть  зіграти на  ньому.

Цей рік  особливий. Адже у місті з`явиться два нові напрямки: 1) музичний тролейбус –  наша   нова локація, курс тролейбусу можна  відслідковувати у фейсбук на нашій сторінці;  2) залізничний Джем у парку Шевченка,  на літній сцені 3) музична локація у сквері Руської трійці, –  каже Олена Слободян, координатор Дня вуличної  музики.

Відтак,  з 11 години місцеві гурти і світові зірки, аматори і професіонали наповнюватимуть Івано-Франківськ музикою.

Програма фестивалю  за  посиланням.

Довідково:

День Вуличної Музики – це наймасштабніший музичний волонтерський проект у світі, започаткований легендарним литовським музикантом Андрюсом Мамонтовасом у 2007 році у Вільнюсі. День Вуличної Музики вперше відбувся і в Україні 16 травня 2014 року, куди це свято з Литви привезла Громадська Організація Логістичний Штаб. Перший День Вуличної Музики одночасно пройшов у десяти українських містах: Київ, Івано-Франківськ, Львів, Хмельницький, Переяслав-Хмельницький, Дніпропетровськ, Харків, Чернівці, Тернопіль та маленьке містечко Деражня (Хмельницька область).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...