Мед Атлант

Франківцям показали реконструкцію бою легіону Січових Стрільців. ФОТО

Вчора, 20 травня, у міському парку відтворили військово-історичний бій Легіону Українських Січових Стрільців проти підрозділів Російської Імператорської Армії.

Яскраве дійство продемонстрували франківцям з нагоди Дня Героїв та відзначення цьогоріч 100-річчя заснування ЗУНР.

Фото: Богдан Досюк на фейсбук Руслан Марцінків

Для організації театрального дійства приїхали реконструктори зі Львова, Вінниці та Києва. Хоч це така собі театральна постановка, та виглядає дуже реалістично й дає змогу відчути себе у вирі битви, – написав мер Івано-Франківська на своїй сторінці у фейсбук.

Перед тим в обідню пору близько сотні франківців пройшлися центральними вулицями міста у знак слави та пошани легіону українських Січових Стрільців.

Під жовто-синіми та червоними-чорними прапорами крокували від меморіального скверу до міського парку імені Шевченка: Меморіальний сквер – вул.А.Мельника – вул.Незалежності – Вічевий майдан – вул.Шевченка – Міський парк культури та відпочинку ім.Т.Шевченка.

Учасники маршу на кілька хвилин перенесли звичайних перехожих у часи визвольної боротьби: вулицями проїхалась військова техніка тих часів,  чоловіки одягли уніформу “стрільців”, а жінки – медсестер.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...