Мед Атлант

“Пластуни” хочуть зібрати кошти на розвиток осередків організації. ВІДЕО

“Пласт” розпочинає масштабну акцію “Спільнокошт” по збору коштів на розвиток осередків в східній і південній частині Україні.

Про неї сьогодні місцевим журналістам розповіли представники Івано-Франківського осередку Пласту – Національної скаутської організації України – спільно з представниками центрального проводу організації.

Для підтримки осередків на півдні і сході країни необхідно зібрати мільйон гривень. Принаймні до такої суми прагнуть пластуни.

Найгірша ситуація на півдні країни, там лише три пластових організації, – каже голова Пласту в Україні Станіслав Андрейчук. – Наші волонтери їздять на схід і мають напрацьовані проекти. Часто збираємо кошти для місцевої молоді. Люди, які наразі долучилися до нас, прості добродії, ми не спекулюємо на політиці чи меценатстві. До нас може долучитися кожен.

Наразі в організації налічується 8 тисяч учасників у 123 осередках по Україні, до 2025 року пластуни ставлять амбітні ціни і хочуть збільшити кількість членів до 20 тисяч осіб. Кажуть: це саме та кількість, яка потрібна для масштабних та рушійних змін у державі.

Сама організація виховує українську молодь більше століття – 106 років. Пластуни працюють у різних сферах: від стартапів до медицини, а дехто навіть творить музику.

Збір коштів триватиме до жовтня 2018 року. Підтримати пластунів можна за посиланням: Велика ідея.

Читайте також: Франківські пластуни відзначили сторіччя українського моря. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...