Мед Атлант

Сьогодні в суді вкотре не відбулося засідання по справі розтрати бюджетних коштів на купівлі твердопаливних котлів

Минулого року на сайті прокуратури Івано-Франківської області з’явилося повідомлення про модернізацію міських котелень твердопаливними котлами, які були закуплені за бюджетні кошти та за завищеними цінами. Сума збитків складає чверть мільйона гривень.

Потерпілою стороною у справі виступає комунальний департамент, підозрюваними – кілька підприємців, через фірми яких проводилась закупівля котлів.

Як писало 0342.ua заміну котлів на твердопаливні проводили на котельнях міста в 2015-му році.

Підприємства, які виграли тендер умисно завищили вартість твердопаливних котлів, внісши неправдиві дані до актів виконаних робіт. Через що було привласнено бюджетних майже чверть мільйона гривень.

Твердопаливні котли купувалися на замовлення тоді ще об’єднаного комунального господарства транспорту та зв’язку Івано-Франківського МВК. Постачальником котлів було ТОВ “Іфкомсервіс”, реалізовувало їх ПП “Західенергоконтроль”.

Згідно даних інформаційно-аналітичної платформи “Youcontrol” кінцевим бенефіціарним власником ПП “Західенергоконтроль” є Дерев’янко Ангеліна. А ТОВ “Іфкомсервіс” Дерев’янко Олександр. Ймовірно ці люди близькі родичі.

15 березня 2016-го року міським судом було задоволено клопотання слідчого про тимчасовий доступ  до речей і документів, які перебувають у володінні Департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. Зокрема документів, в яких міститься інформація щодо придбання твердопаливних котлів у ПП “Західенергоконтроль”: договорів, накладних на придбання та реалізацію котлів, платіжних документів, банківських виписок, з можливістю вилучення їх оригіналів для проведення почеркознавчої експертизи.

Ймовірно минулорічні обшуки у КП “Теплокомуненерго” теж стосується цього кримінального провадження.

За коментарями з приводу завищених цін на купівлі твердопаливних котлів комунальним Департаментом журналісти звернулися до головного комунальника міста Михайла Смушака, який з 2013-го року очолював згаданий Департамент.

Смушак повідомив, що коли Департамент приймає якісь роботи, то бачить підтверджуючі документи і якщо ціна не перевищує регіональну, то підстав сумніватися у совісності підприємства, що виконує замовлені роботи немає. У кримінальному провадженні комунальний департамент підтримує позицію прокуратури, виступаючи потерпілою стороною.

Сьогодні, 21 травня, судове засідання перенесли, адже суддя Лазарів сьогодні і завтра перебуває у відпустці. Розгляд справи перенесли на 11 липня.

Керівник “Теплокомуненерго” Василь Рущак по телефону повідомив журналістам МІСТА, що наразі коментувати цю справу не може, адже нічого по ній не пригадує.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...