Мед Атлант

Європейський суд з прав людини за позовом франківки постановив Україні скасувати мораторій на продаж землі

Заборона на купівля та продаж сільськогосподарської землі призводить до порушення прав громадян, тому влада України має відмінити мораторій на продаж землі.

Таке твердження міститься у рішенні Європейського суду з прав людини, йдеться у повідомленні прес-служби, передає “Громадське“.

Згідно з повідомленням, рішення прийняте за позовом, який подало двоє громадян України — Софією Зеленчук з Івано-Франківська та Віктором Цицурою з Тернопільщини. Відповідно до позову, мораторій на продаж та купівлю сільськогосподарської землі порушує права та свободи позивачів.

Європейський суд з прав людини постановив, що влада України неодноразово повідомляла про наміри скасування мораторію на продаж землі, проте постійно відкладала це рішення.

Тим не менше, у рішенні зазначили, що не зобов’язують Україну негайно скасувати мораторій, так як ринок землі, задля створення якого і накладалась заборона, так і не було створено. проте там закликають якнайшвидше вжити заходів для недопущення подальшого порушення прав громадян України.

Також суд постановив Україні виплатити позивачам по 3000 євро компенсації, проте у разі подання аналогічних позовів компенсацію збитків присуджувати не будуть.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року президент Петро Порошенко продовжив мораторій на продаж земель сільгосппризначення ще на рік.

Також у Світовому банку наполягали, що скасування мораторію на продаж землі залишається однією з ключових вимог міжнароднихз кредиторів та інвесторів.

Читайте також: До списку кнопокодавів потрапили троє нардепів з Прикарпаття. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...