Мед Атлант

Майже 95% склала явка випускників Прикарпаття на перше в році ЗНО з математики

Сьогодні, 22 травня, в Україні випускники складають перше в році ЗНО з математики. Явка прикарпатських випускників склала 94,9%.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив заступник директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Іван Любінець.

ЗНО розпочалося об 11:00. Як зазначила вранці на оперативній нараді в мера заступниця директора міського департаменту освіти Наталія Микула, до Франківська складати ЗНО з математики мало прибути 1193 учні. Це не лише місцеві випускники, а й випускники з області та закладів 2 і 3 рівня акредитації. В Україні на ЗНО з математики зареєструвалося 330 тисяч абітурієнтів.

Загальна кількість завдань тесту з математики – 33, на виконання яких учасникам буде відведено 180 хвилин. Максимальна кількість тестових балів яку можна набрати правильно виконавши всі завдання тесту – 62 бала.

Тест ЗНО з математики містить 4 види завдань: • з вибором однієї правильної відповіді (№ 1–20); відповіді на них потрібно позначати у бланку А; • на встановлення відповідності(“логічні пари”) (№ 21–24); відповіді на них потрібно позначати у бланку А; • відкритої форми з короткою відповіддю, що містять два типи завдань: структуроване (№ 25, 26) і неструктуроване (№ 27–30); відповіді на них потрібно позначати у бланку А; • відкритої форми з розгорнутою відповіддю (№ 31–33); розв’язок на них потрібно записати у бланку Б.

За словами Наталії Микули, математика – на четвертому місці в області за кількістю поданих заявок на ЗНО. На першому місці – українська мова.

ЗНО в Україні стартувало сьогодні, основна сесія триватиме до 13 червня. Додаткова – з 2 до 14 липня.

Цьогоріч зі шкіл міста випускається 1074 учні.

Читайте також: 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...