Мед Атлант

Студенти-іноземці медуніверситету влаштували протест: невдоволені тестуванням від МОЗ. ФОТО

В Івано-Франківську іноземні студенти-медики вийшли на протест через іспит, який, на їхню думку, не відповідає вимогам. Впевнені, що провалили “Крок-2” і просять його анулювати.

Медичний іспит “Крок-2” студенти складали вчора. Іноземці-медики кажуть: повторилася ситуація минулого року, коли питання на іспиті не відповідали вимогам. Велика кількість студентів впевнені, що вони не наберуть мінімального прохідного балу. Самі ж результати оголосять на початку наступного тижня.

За три тижні до “Кроку” нам дали нові завдання, вивчити їх і підготувати добре було нереально. Питання доволі складні, – пояснює 6-курсник спеціальності “Лікувальна справа” Аль-Дахлалла Весам.

Каже, реально можна було відповісти на 90-100 питань із 200. Прохідний бал тесту – 121. Навіть того року, як зазначають іноземці, 121 бал можна було здобути, однак цього завдання ще ускладнили.

“Крок-2” складають студенти 6-го курсу за підсумком попередніх трьох років навчання. Якщо результат іспиту буде негативним, то перескласти його можна буде лише наступного року, тобто доведеться повторно робити візу в Україну.

Студенти обурені, адже кажуть: багато чого узагалі не проходили за ці роки навчання. Найбільш невдоволені питаннями про вакцинацію. Кажуть, було питання, яке стосувалося американського штату Каліфорнія й вони не знали за якими стандартами давати відповідь: українськими чи американськими. Також пояснюють, що деякі завдання були в дуже поганому перекладі на англійську мову, тому  студенти не розуміли змісту і суті екзаменаційних запитань.

На протест зібралися іноземці різних національностей. Вони вирушили в лекційний зал університету писати колективну заяву-скаргу на МОЗ. Хочуть, аби їм пояснили причину змін на “Кроці” і анулювали питання.

Пізніше у лекційний зал прийшли і їхні викладачі, які пояснювали, що трьох тижнів підготовки було достатньо.

“Крок” – це один із найважливіших екзаменів для студентів-медиків, за результатами якого допускають до державних іспитів. Для проведення “Кроку” тести складає Центр Міністерства охорони здоров’я України. Це держустанова, яка має виключне право на проведення іспиту.

Додамо, така акція відбувається не тільки у Франківську, а й в інших містах України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...