Мед Атлант

Українцям почали надходити фальшиві судові рішення

Портал “Судова влада України” звертає увагу громадян на факти використання шахраями фальшивих повісток про виклик до суду. Як правило, такі документи надсилаються окремими колекторськими фірмами та містять вказівку про те, що повістку можна анулювати, сплативши визначену суму на рахунок кредитора.

Миколаївський районний суд Львівської області повідомив про виявлені факти фальшивих судових рішень. Останнім часом почастішали випадки звернення громадян до суду з приводу отримання ними судових рішень, в тому числі і рішень Миколаївського районного суду Львівської області, якими присуджено стягнення певної суми коштів. Текст “рішення” містить інформацію про арешт всього майна боржника, про встановлення обмежень у праві виїзду за межі України, про “захмарні” санкції, у випадку у невиконання рішення у встановлені строки тощо.

Миколаївський районний суд Львівської області закликав громадян бути уважними, ретельно ознайомлюватися зі змістом отриманих повісток та судових рішень, і в разі виникнення сумнівів у правдивості інформації, викладеної в таких документах, звертатись за уточненням за телефоном (03241) 52-000, (03241) 51-545.

Зверніть увагу! У більшості випадків на фальшивих повістках та судових рішеннях дрібним шрифтом вказано “даний документ є зразком рішення, надіслано з метою інформування боржників про наслідки невиконання умов кредитного договору”, “даний документ є зразком судової повістки, яку ви отримаєте у випадку непогашення заборгованості” тощо. Публікуємо фото “судового рішення”, яке не має жодного відношення до суду і є виключно одним із способів залякування боржників, а то й осіб, які ніколи не брали кредитів.

Додамо, що про подібні випадки в Івано-Франківській області поки що нічого не відомо.

Читайте також: Прикарпатець “накупив” у інтернет-шахраїв мінеральних добрив на майже 40 тисяч гривень

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...