Мед Атлант

Транспортному департаменту запропонували перевірити законність приватного майданчика для паркування у середмісті

Під час громадських обговорень щодо конкурсу з визначення операторів паркування у місті, керівнику транспортного департаменту запропонували перевірити законність приватизації паркомісць поруч готелю “Надія”.

Зверніть увагу на проїзд повз будинок “Надії”, чому там – на міській землі збирають кошти паркувальники “Надії”, там вже не їхня ділянка, – поцікавився франківець Віктор Чорненький.

На що керівник департаменту Олег Ганчак відповів, що приватизувати ділянку без рішення виконкому не могли й потрібен час, щоб перевірити всі документи і зокрема цільове призначення тієї земельної ділянки.

Я бачив межі приватизованої Бойком території і бачив, де збирають кошти. Там вже не їхня земля, – переконував Чорненький.

Ганчак запевнив, що вивчить це питання і якщо там справді незаконно створена приватна парковка, то місто зробить на цьому місці свою платну паркувальну зону і винесе на громадське обговорення, як один із лотів.

Натомість у “Надії” кажуть, що земля, на якій знаходиться парковка – у приватній власності.

На цій земельній ділянці, у встановленому законом порядку, здійснюється підприємницька діяльність з надання послуг по розміщенню транспортних засобів. Відповідно, сплачуються усі податки та платежі до місцевого бюджету, які є джерелом розвитку міста Івано-Франківська, – зазначив представник готелю Роман Король.

Нагадаємо, сьогодні громадськість мала можливість зібратися, щоб обговорити проект рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради “Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення операторів паркування в Івано-Франківську”. Дискутували про те, який мінімальний відсоток мають сплачувати оператори паркування в міську казну та де в місті комфортно облаштувати паркомісця.

Читайте також: В “Надії” запевняють, що не претендують на землю під фонтаном “Кульбаба”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...