Мед Атлант

Комунальники розповіли, які зміни чекають вулицю Лесі Українки та площу Міцкевича після завершення ремонту. ВІДЕО

Як писало МІСТО, на вулиці Лесі Українки встановили нове освітлення. ФОТО

Капітальний ремонт вулиці Лесі Українки та площі Міцкевича в Івано-Франківську розпочали у вересні 2017 року. Станом на зараз він ще триває.

Начальник департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак пояснив журналістам UA: Карпати, що на це є причини.

Можливо ми би працювали трохи швидше, якби не одне “але”:  у процесі виконання основних робіт виникли проблеми з мережами. Газовики повністю замінили свою мережу, обленерго теж частково зробило перекладку, – каже головний комунальник Франківська.

Щодо паркувальних місць, то їх не збільшували. Начальник відділу дорожньої інфраструктури департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою  Мирослав Федорків каже, що їх буде 43. Змінять тільки конфігурацію, а рух буде однобічним. Та це на пішохідну зону не вплине.

Раніше парковка була діагональна. Вона не є найкращим варіантом, бо автомобілі припарковані під кутом до бордюрів “захаращують” вулицю. І вони були впритул до тротуару. Натомість проектом реконструкції передбачено змістити авто на іншу сторону вулиці, ближче до скверу, щоб збільшити простір для пішоходів, – розповідає Федорків.

Остаточну дату завершення ремонту не називають. Мирослав Федорків каже, що вулиця Лесі Українки заершена на 95%. На площі Міцкевича найближчим часом розмістять вуличні меблі та встановлять освітлення. Залишається доставити бруківку та висадити дерева.

Читайте також: Трасування: чому на вулицю Лесі України повертають старовинні кам’яні бордюри. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...