Мед Атлант

Водія, який збив у Франківську велосипедиста і втік, взяли під варту в залі суду. ФОТО

Водія, який 25 травня збив велосипедиста Анатолія Гуменюка  і кинувся тікати, сьогодні затримали правоохоронці та допитували. Опісля йому оголосили підозру і доставили у залу суду для обрання міри запобіжного заходу.

Обирає запобіжний захід водію слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Любомир Островський.

Хлопець, який кермував автомобілем, навчається на 3-му курсі у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, звати Артур Герасимів. Родом з смт. Рожнятів, наразі проживає у Франківську. Його захисник – Сергій Любчик.

Захист просить відкласти розгляд справи про обрання запобіжного заходу до вівторка, щоб зібрати характеризуючі дані. Суддя Любомир Островський відмовив. Суддя запитав водія, чому він втік. Той відповів:

Я не хотів, щоб так сталось. Повністю визнаю свою вину. Готовий відшкодувати всі збитки
Я не знаю, що було зі мною у той момент. Я просто сів і поїхав. Розумію, що з цим жити не лише мені, а й батькам, які втратили свого сина.

ФОТО: “Галицький Кореспондент”

Адвокат підозрюваного просить врахувати, що злочин Артур Герасимів вчинив з необережності, і просить застосувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. А якщо суддя дійде до висновку, що його треба взяти під варту, то просить обрати заставу у розмірі 34 тисячі гривень.

Опісля суддя вийшов у нарадчу кімнату. Повернувшись, ухвалив обрати міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без внесення застави до 21 липня 2018 року.

Нагадаємо, за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 1 ст. 135 (Завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, старість, хворобу” або внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан, – карається обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк) та ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Додамо, що померлий Анатолій Гуменюк був відомою в місті людиною й власником перукарні “Balbao”. Прощатимуться з померлим внаслідок ДТП два дні. Сьогодні, 26 травня, о 19:00 в Івано-Франківську на вулиці Ребета відбудеться панахида. Завтря, 27 травня, о 20:00 – панахида в Старому Лисці. Ховатимуть чоловіка у понеділок, 28 травня, об 11:00 у Старому Лисці.

25 травня, ніч: смертельний наїзд і втеча

ДТП з летальним наслідком трапилася у ніч з четверга на п’ятницю, 25 травня, о 00.34 годині. Це сталося на мості через річку по вулиці Галицькій. Як попередньо встановлено правоохоронцями, невідомий водій, керуючи автомобілем невстановленої марки, рухаючись проїзною частиною вул. Галицька, а саме мостом через річку Бистриця, в напрямку вул. Целевича, не обрав безпечної швидкості руху, внаслідок чого допустив наїзд на 32-річного велосипедиста,  який рухався на велосипеді посередині правої крайньої смуги руху у напрямку мікрорайону “Пасічна”. Після чого з місце події втік.

25 травня, ближче до обіду: поліцейські знайшли автомобіль винуватця, а франківці здавали кров для Анатолія Гуменюка

В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили автомобіль марки “Skoda Superb”, причетного до автопригоди. Машину винуватця аварії “на єврономерах” в одному з дворів на вул. Тролейбусна.

Тим часом півсотні франківців здали кров для постраждалого в аварії, адже потерпілий втратив багато крові і йому шукали донорів.

25 травня, обід: велосипедист помер у лікарні

Внаслідок ДТП велосипедист отримав тілесні ушкодження у вигляді політравми. Анатолій втратив багато крові та був доставлений у лікувальний заклад, де помер.

На фото Анатолій Гуменяк

26 травня, зранку: поліцейські розшукали водія-втікача

В  ході слідчих дій поліцейські встановили й водія, який керував транспортним засобом. Ним виявився 20-річний житель смт. Рожнятів.

Читайте також: На Прикарпатті автомобіль влетів у припарковану фуру: водій загинув. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...