Мед Атлант

Поранений боєць з Коломийщини потребує фінансової допомоги

Важкопораненому атовцю з коломийщини Василю Пасічняку потрібна фінансова допомога на довготривале лікування після вогнепального поранення. Боєць перебуває у львівському госпіталі.

Про це у своєму фейсбук повідомила франківська волонтерка Наталія Сербин.

Вона зазначила, що місяць атовець перебував у коматозному стані, а нещодавно його перевели в нейрохірургічне відділення.

…Хлопець народився 27 травня 1996 року в селі Черемхів Коломийського району. Після школи вивчився на тракториста в ПТУ, в сусідньому Коршеві. Та працювати за спеціальністю йому не довелося, бо одразу по закінченні училища пішов на срочну службу в Збройні Сили. Відслужив один рік і вирішив підписати контракт на півроку. Побувши вдома два тижні, у січні 2017 року знову підписав контракт ще на півроку. Служив в 108 Делятинській бригаді. У квітні отримав проникаюче вогнепальне осколкове поранення з переломом скроневої кістки. Це сталося в р-ні Новоолександрівки.

Спочатку його доставили у важкому стані до Бахмутського госпіталю, тоді гелікоптером у Харківський госпіталь, але поки рідні доїхали туди, його вже перекинули у Львів в ВМКЦ ЗР. 14 травня у нейрохірургічному відділення йому зробили операцію, за словами сестри Галі, яка ним опікується тут, “витягали осколки з голови”. Галочка зараз – головний комунікатор Василька, вона з ним спілкується, говорить до нього, задає питання, а Вася відповідає очима. На жаль, внаслідок поранення він не говорить, його годують через зонд, нога одна не працює, рука теж, він лише ледь стискає пальці.

Наталія Сербин повідомляє, що мати пораненого бійця поки не відкрила рахунок у банку, тому хто хоче допомогти, можуть передати кошти родині. Коли відкриють благодійний рахунок, волонтери оприлюднять його реквізити.

У повідомленні йдеться, що лікування бійця буде довготривалим.

Читайте також: Франківцям покажуть благодійний мюзикл в підтримку онкохворих волонтерів. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...