Мед Атлант

На лінійці в Ямниці Президент підписав указ про особливий статус української мови. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 31 травня, на Івано-Франківщині перебуває Петро Порошенко. Гарант розпочав свій візит з відкриття святкової лінійки в Ямницькому ліцеї.

На території ліцею розмістили металодетектори та розвісили державну символіку.

Святкові урочистості планово повинні були розпочатися опівдні, проте Порошенко прибув на дві години пізніше.

Традиційно лінійку розпочали з українського гімну. Після чого Президент виголосив промову та похвалив свою реформу децентралізації. Гарант наголосив, що саме завдяки їй громади можуть мати такі школи, як Ямницька.


Крім того, Порошенко зазначив, що Ямницький ліцей особливий тим, що 30 його випускників пішли захищати Україну. Хвилиною мовчання згадали загиблого випускника ліцею.

Далі гарант почав тривалу промову про війну, російського агресора. Згадав вчорашній випадок із спецоперації СБУ, за якою інсценували смерть російського журналіста Аркадія Бабченка. Сказав і про реформу освіти та нове “завтра” для першокласників, про квоти на радіо та телебаченні для української мови.

Нарешті почали читати українське, ми повернулися до нашої історії та мистецтва. Я прийняв рішення і підписав указ, що з наступного року ми оголошуємо десятиліття української мови!, – зазначив Петро Порошенко.

Просто на лінійці Президент продемонстрував щойно підписаний Указ про збереження статусу української мови.

Для мене важливо, що ми повертаємося до своєї історії, сказавши “Прощавай!” радянському минулому, – додав він.

Гарант подарував школі комплект інтерактивного обладнання, зазначивши, що не гарно приїздити в гості з порожніми руками

Після відвідин останнього дзвоника президент вирушив на відкриття нової лінії на цементношиферному заводі, після чого завітає до Франківська. На вулиці Чорновола гарант переріже червону стрічку на відкритті нового корпусу Прикарпатського центру репродукції людини.

Читайте такожВ Ямниці перед приїздом Петра Порошенка активно доставляють бруківку. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...