Мед Атлант

Офіційний протокол вимагає присутності міського голови, – Марцінків про візит Порошенка

Сьогодні, 31 травня, Президент України Петро Порошенко перебуває на Франківщині. На зустріч з гарантом ніхто не запросив міського голову. Марцінків каже, коли про це публічно заявив, тільки тоді прийшли і запросили.

Нагадаємо, зранку, 31 травня, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків проводив прес-конференцію, присвячену екватору перебування його на посаді очільника міста.Журналісти поцікавилися, чи не пов’язана дата її проведення з приїздом Президента, а також, чи запросили міського голову на заходи за його участі в місті. Марцінків відповів, що його ніхто не запрошував. Проте уже під вечір попросив не спекулювати і додав, що офіційно і за протоколом мер мав би бути на зустрічі. Про це міський голова Івано-Франківська написав у фейсбук.

Аби припинити спекуляції на тему, дам коротке роз’яснення щодо зустрічі президента. Справа в тому, що до мене й справді не надходило офіційних листів та запрошень щодо візиту гаранта Конституції до Івано-Франківська. Тому, відповідно, з мого боку ні про які зустрічі не йшлося.
Разом з тим офіційний протокол вимагає присутності міського голови на подіях такого рівня. Відразу після прес-конференції до мене завітали представники ОДА із запрошенням до зустрічі, – йдеться у повідомленні мера.

Нагадаємо, попередньо глава держави побував на відкритті нової лінії виробництва на цементношиферному заводі в Ямниці, а також на лінійці в Ямниці Президент підписав указ про особливий статус української мови. На святковій лінійці за участю Президента в Ямниці дітям ставало погано. Опісля гарант урочисто відкрив новий корпус Прикарпатського центру репродукції і нагородив лікаря.

Після цього Порошенко вирушить на Карпатський Форум регіонального розвитку, що відбудеться в Яремче. Сьогодні тут прогнозовано мають зібратися перші особи держави й керівництво області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...