Мед Атлант

Дочка і дружина хочуть від “Дири”, якого обвинувачують у вбивстві підприємця, два мільйони компенсації

В Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд справи Михайла Дерещука (на прізвисько “Дира”), який у центрі міста вчинив стрілянину. Через це у лікарні помер підприємець Ігор Гербін. У суді допитують потерпілих — дружина та дочку померлого.

Нагадаємо, що справу слухає колегія суддів у складі Олеся Зеленко (головуючий суддя), Наталії Деркач та Дмитра Руденка. За участі прокурора Боровика і захисника Клименка. Також у залі присутні потерпілі із захисником.

Минулого засідання до зали суду приїхали медики, бо Дерещук себе погано почував. Тому засідання перенесли на сьогодні, 1 червня.

По плану сьогодні мають допитати потерпілих, адже минулого разу, через стан здоров`я обвинуваченого, не вдалося. Суддя Зеленко запитала, чи суд може перейти до допиту. Розпочали з дочки Ігоря Гербіна – Інни Гербін. Дівчина каже, що про інцидент дізналася від старшої сестри, тому одразу поїхала в лікарню. Інна Гербін хоче, аби Дерещук відповів сповна за вчинене. Каже, після смерті тата життя змінилося і оцінювати його життя не можливо. Проте Інна Гербін хоче 1 млн грн моральної компенсації від обвинуваченого.

Дружини померлого підприємця Галина Гербін розповідає, що чула, як напередодні по телефону хтось погрожував розбити магазин чоловіка. Останній не надав дзвінку значення. Дружина також хоче, аби їй відшкодував обвинувачений 1 млн грн.

Дерещук визнав частково відшкодування матеріальної шкоди, але повністю відмовився відшкодовувати моральну шкоду. Дружину Гербіна запитав, чи знала вона про коханку чоловіка. Жінка негативно відреагувала на це. Каже, чоловік так не чинив з нею. Суд це питання відкликав, бо воно стосується не кримінальної справи, а особистого життя.

“Дира” вкотре просив суд про домашній арешт, бо хворіє цукровим діабетом і гіпертонією. Прокурор заперечив. Після нарадчої кімнати колегія суддів відмовила Дерещуку. Наступне засідання відбудеться 27 червня 10.00.

Нагадаємо, стріляв затриманий Михайло Дерещук  у відомого франківського підприємця Ігоря Гербіна 31 липня. Бізнесмен припаркувався поруч свого магазину. В цей момент нападник, який проходив повз автомобіль, випустив у бокове скло, поруч шофера, 6 куль. Після чого зник з місця події. Стрілянина трапилася на очах у десятків перехожих. Крім того, нападника зафіксували камери відеоспостереження, яких у тому районі чимало.Через 6 годин після цього підозрюваного затримали в одному з навколишніх сіл Івано-Франківська під час намагання переховатися з одного місця в інше. Між чоловіками напередодні трапився конфлікт, в ході якого підозрюваний отримав тілесні ушкодження і вирішив помститись. 9 серпня Ігор Гербін помер у лікарні. У Франківську підприємець був відомий під прізвиськом “Червонєц”. Згодом у мережі з’явилось відео, яке, ймовірно, стало причиною стрілянини.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...