Мед Атлант

Сприяти прозорому використанню коштів для розвитку міста: у Франківську запрацював Логістичний центр

У рамках проекту “Підтримка фінансової прозорості та належного врядування в Івано-Франківській міській раді”, який впроваджує ГО “Громадський формат” за підтримки Асоціації міст України в межах проекту “Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні”, фінансованого МЗС Норвегії розпочав свою роботу Логістичний центр.

Виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук наголосив, що Логістичний центр надаватиме інформаційно-консультаційні послуги щодо впровадження програмно-цільового методу як методу управління бюджетними коштами для досягнення конкретних результатів за рахунок коштів бюджету із застосуванням оцінки ефективності використання бюджетних коштів на всіх стадіях бюджетного процесу. Також консультуватимуть щодо формування бюджетних запитів, ефективного формування бюджетних програм, розробки місцевих цільових програм. Жителі міста матимуть можливість дізнатися про формування бюджету Івано-Франківська, звітність головних розпорядників коштів, використання бюджетних коштів і бюджетні надходження на будь-якому етапі.

За словами Юрія Стефанчука, головна мета надання таких консультацій – це забезпечення прозорості і відкритості виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. Адже головне завдання проекту – сприяти прозорому та ефективному використанню коштів задля розвитку міста. А це, поза сумнівом, допоможе поліпшити надання послуг у сфері, освіти, медицини, інфраструктурного розвитку тощо.

У Логістичному центрі консультуватимуть івано-франківців кваліфіковані експерти, які співпрацюють з представниками фінансового управління виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Юрій Стефанчук також поінформував, що Логістичний центр продовжить свою роботу і після завершення проекту. Експерти Логістичного центру надаватимуть не тільки інформаційно-консультаційні послуги щодо впровадження програмно-цільового методу, а й консультуватимуть органи місцевого самоврядування, яких уже 47 ввійшло в Івано-Франківське регіональне відділення Асоціації міст України, щодо різноманітних питань.

Читайте такожПіаритись і заробляти: як нардепи з Прикарпаття державні кошти використовують

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...