Мед Атлант

Водій, який у Калуші на смерть збив велосипедиста, був “під кайфом”. ФОТО

У вчорашніх дорожньо-транспортних пригодах – один загиблий,  ще семеро травмованих. ДТП  потерпілими трапилися у  Снятинському  та Тисменицькому районі,  а зі смертельним наслідком –  у  Калуші.

31 травня, близько 13 год., 35 хв., в місті Калуші,  як  попередньо встановлено правоохоронцями,  невідомий водій,  керуючи автомобілем невстановленої марки, рухаючись по вул. Хіміків, не врахувавши дорожню обстановку,  не обравши безпечної швидкості руху, вчинив наїзд на  80-річного велосипедиста,  місцевого мешканця. Останній переходив проїжджу частину дороги.  Після  чого з місця події втік. Внаслідок ДТП велосипедист від  отриманих тілесних ушкоджень помер на місці події.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили,  що наїзд було вчинено на  автомобілі  марки “Toyota Corolla”. В подальшому  поліцейські встановили місце перебування і втікача та затримали  його. Ним виявився 33-річний  житель  м. Калуш. За результатами медичного освідчення  водій знаходився у стані наркотичного сп’яніння, інформує прес-служба ГУНП в Івано-Франківській області. Слідчі   затримали  правопорушника в  порядку ст.208 КПК України. На даний час вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні  кримінального правопорушення. За цим фактом розпочато досудове розслідування (ч.2 ст. 286 ККУ).

Нагадаємо, 25 травня невідомий збив велосипедиста Анатолія Гуменюка  і кинувся тікати. Опісля поліція знайшла машину винуватця на “євробляхах” і затримала наступного дня водія. Йому оголосили підозру і доставили у залу суду для обрання міри запобіжного заходу.

Цього ж дня близько 8 години,  в с. Старий Лисець Тисменицького району,  20-річний мешканець Тисменицького району, керуючи автомобілем марки “Skoda Octavia”, вчинив ДТП. Він, виїжджаючи з другорядної дороги на головну та здійснюючи поворот праворуч, не переконався у безпечності маневру, не надав перевагу в русі  та допустив зіткнення із автомобілем марки “Opel Vivaro” під керуванням 41-річного мешканця м. Калуша. Останній рухався автодорогою державного значення Н-10 сполученням “Стрий-Чернівці-Мамалига”,  в напрямку м. Чернівці.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій автомобіля “Skoda Octavia” отримав тілесні ушкодження у вигляді струсу  головного мозку, забою суглобу та підборіддя, садно лівої кисті.  Пасажири цього ж автомобіля 20-річний мешканець Івано-Франківська отримали тілесні ушкодження у вигляді  забоїв голови, рваної рани лівої кисті, а 19-річний мешканець  Долинського району  отримав тілесні ушкодження у вигляді забою м’яких тканин голови, забою   суглоба тощо. Травми отримали і пасажири автомобіля марки  “Opel Vivaro”. Зокрема,  28-річному мешканцю Калуського району діагностували  закриту травму органів грудної клітки, перелому ребер справа,  18-річному мешканцю Калуського району –  СГМ, забійну рану лобної ділянки голови, а  21-річний  пасажир з Івано-Франківська,  отримав   розрив селезінки, закриту травми органів грудної клітки та забої. Водій  автомобіля марки  “Opel Vivaro”  тверезий та не травмований.

Ще одна  дорожньо-транспортна пригода трапилася  в с. Іллінці, Снятинського району. Як попередньо встановлено правоохоронцями, 50-річний житель Косівського району, керуючи автомобілем марки “Ауді А4”, не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки внаслідок чого здійснив наїзд на 4-річну дівчинку-пішохода, яка перебігала проїжджу частину дороги з права на ліво у невстановленому місці відносно руху автомобіля.

Внаслідок ДТП пішохід доставлена в Коломийську ЦРЛ з тілесними ушкодженнями  у вигляді ЗЧМТ, СГМ, перелому правої стегнової та лівої гомілкової кістки, садни обличчя. Водій тверезий.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...