Мед Атлант

На заблокованій дорозі у Стопчатові дійшли компромісу: пропускають авто, якщо пасажири долучаються до мітингу

Мітингувальники, які вже четвертий день блокують проїзд автотранспорту у Надвірнянському та Косівському районах, дійшли певного компромісу, правда поки лише з водіями, які стоять у кілометрових заторах по кілька годин.

Так, на одному з напрямків блокування – у селі Стопчатів Косівського району – мітингувальники пропускають автомобільний транспорт кожні 15 хвилин за умови, що хтось із пасажирів, які перебувають в авто чи маршрутному автобусі, долучаться до акції протесту.

Представники табору мітингарів заходять в автобуси і просять кілька пасажирів на 15 хвилин долучитися до акції. Не всі сприймають це позитивно. Люди запитують, чому вони страждають? Натомість чують у відповідь: не треба було голосувати за Порошенка, – розповіла “МІСТУ” пасажирка автобуса, що рухався до Косова, Вікторія.

Нагадаємо, 1 червня жителі сіл Надвірнянщини та Косівщини розпочали безстрокову акцію протесту проти поганого стану доріг в області. Мешканці блокують трасу Н-09 Львів-Мукачево, вимагаючи ремонту дороги “Делятин-Яблунів”. Тоді в результаті перекриття дороги утворився 15-кілометровий затор. По цьому факту в поліції зареєстрували кримінальне провадження.

Мітингувальники налаштовані рішуче, кажуть: якщо їх не почують, то заблокують обидва напрямки повністю. У Службі автомобільних доріг в Івано-Франківській області пояснили, що ця дорога на балансі в Івано-Франківської ОДА і “все повинні вирішити чиновники”. Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук бачить в акції політичний підтекст і називає її стартом передвиборчої кампанії.

Читайте також: В Рогатині люди перекрили дорогу. Не пропускають вантажівки

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...