Мед Атлант

“Отруєння тварин – банальна річ” – Роман Гурський спростував гибель худоби від пестицидів

Сьогодні, 4 червня, члени постійної комісії облради з питань аграрної комісії звернулись до начальника Головного управління Держпродспоживслужби області з проханням прокоментувати випадки гибелі худоби та погіршення стану здоров’я селян після кроплення полів агрофірмами.

Як раніше писало МІСТО, в Галицькому районі після кроплення полів попадала худоба, в реанімації дівчина-пастух. 

Натомість голова обласної Дерпродспоживслужби Роман Гурський спростував випадки гибелі тварин від отрутохімікатів.

Отруєння тварин – банальна річ. ЗМІ цю ситуацію гіперболізували. Насправді ні одної тварини не загинуло, все в межах норми, як і лабораторні показники. Не було зареєстровано жодної смерті тварини – каже Роман Гурський.

Також чимало пасічників скаржились на гибель бджіл, у членів комісії виникло логічне питання – чи не викличе це й отруєння меду?
Натомість Гурський акцентував на важливості комунікації. 
У зв’язку з такими резонасними події розробили рекомендації з використання пестицидів і направили всім, хто займається сільським господарством. Вони регламентують усі норми. Це зробилось, щоб людям роз’яснювали про захисні норми. Ми не можемо не кропити, адже при сучасному виробництві, якщо ми не будемо використовувати такі засоби – нічого не виростимо, – каже голова Держпроспоживслужби. 

Під кінець, Гурський ще раз наголосив про важливість інформування місцевих жителів, пасічників та пастухів про майбутнє кроплення земель отрутохімікатами.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...