Мед Атлант

Водій, який збив у Франківську велосипедиста і втік, хоче додому. ФОТО

Водія, який 25 травня збив велосипедиста Анатолія Гуменюка  і кинувся тікати, хоче, аби йому змінили запобіжний захід. Його скаргу на рішення суду  першої інстанції заслухали в апеляційному суді.

Додамо, що 26 травня водія затримали правоохоронці та допитували. Опісля йому оголосили підозру і доставили у залу суду. Суддя ухвалив обрати водію міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без внесення застави до 21 липня 2018 року.
1 червня в Апеляційному суді Івано-Франківської області мав відбутися розгляд скарги водія про зміну запобіжного заходу.
Хлопець, який кермував автомобілем, навчається на 3-му курсі у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Його звати Артур Герасимів. Родом з смт. Рожнятів, наразі проживає у Франківську.

У залу суду доставили підозрюваного у смертельній ДТП. На засідання прийшли його рідні, а також рідні загиблого Гуменюка. Справу розглядає колегія суддів у складі Васильєва (головуючий суддя), Кукурудза і Повзла. Адвокати клопоталися про довідку доходів сім’ї Герасимова. Це має увійти до матеріалів справи. Суд задовольнив таке клопотання.

Адвокат попросив для свого підопічного заставу у розмірі 34 тисяч гривень. Захисник вважає, що суд першої інстанції не врахував цей момент. Захисник Сергій Любчик вважає, що мав бути більш м’який запобіжний захід.

Я підтримую скаргу захисника. Сталася дуже прикра ситуація, я цього не хотів. Я чесно дуже хочу вибачитися перед родичами. У мене виникла паніка. Я цього не хотів. Я визнаю вину у повному обсязі, – каже підозрюваний Артур Герасимів.

Суддя Кукурудз запитав, який був стан водія. Той каже, що керував тверезим. Хоча керманич прийшов до поліції за півтори доби.

Прокурор каже, що водія змусили піти до поліції батьки.

Підозрюваний не сам дійшов  до того, що треба йти з повинною, – каже прокурор Данищук.

Прокурор просить залишити запобіжний захід без змін. Наголошує, що скаргу захисника слід залишити без задоволення. Данищук каже, що підозрюваний може впливати на свідків і потерпілих. Суддя Повзло запитав, як саме підозрюваний впливатиме на свідків.

Суддя вважає, що прокурор не достатньо довів ризики. Головуючий суддя Васильєв роз’яснив права потерпілій Гуменюк, яка є у залі суду. Жінка каже, що підтримує обвинувачення.

Судді ознайомилися з довідками про доходи мами та тата підозрюваного. Захисник суддям пояснив, що підозрюваний на отриманні у батьків. Довідки подані тому, що батьки готові внести суму за заставу. Сергій Любчик наголошує, що немає підтвердження, що до поліції Герасиміва вели батьки.

Каже, Герасимів несудимий і буде працювати зі слідством.

На судових дебатах захисник наголошував на позитивних характеристика підозрюваного. Каже, ця трагедія закарбується Герасимові на все життя.

Мій підзахисний зобов’язується з’являтися на вимогу поліції.

Слово надали підозрюваному:

Я хочу вибачитися перед сестрами загиблого. Я перелякався. Дуже перелякався. Чесно я цього не хотів. Думаю, цього ніхто не хотів.

Нехай суд виносить рішення. Думаю, мого брата можна було врятувати. Не тікати. Взяти в машину і відвезти до лікарні, – каже сестра загиблого Надія Гуменюк.

Вийшовши з нарадчої кімнати, колегія суддів постановила незадовільняти апеляційну скаргу захисника.

Нагадаємо, за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 1 ст. 135 (Завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, старість, хворобу” або внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан, – карається обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк) та ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобамиКримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Додамо, що померлий Анатолій Гуменюк був відомою в місті людиною й власником перукарні “Balbao”. Прощатимуться з померлим внаслідок ДТП два дні. Сьогодні, 26 травня, о 19:00 в Івано-Франківську на вулиці Ребета відбудеться панахида. Завтря, 27 травня, о 20:00 – панахида в Старому Лисці. Ховатимуть чоловіка у понеділок, 28 травня, об 11:00 у Старому Лисці.

25 травня, ніч: смертельний наїзд і втеча

ДТП з летальним наслідком трапилася у ніч з четверга на п’ятницю, 25 травня, о 00.34 годині. Це сталося на мості через річку по вулиці Галицькій. Як попередньо встановлено правоохоронцями, невідомий водій, керуючи автомобілем невстановленої марки, рухаючись проїзною частиною вул. Галицька, а саме мостом через річку Бистриця, в напрямку вул. Целевича, не обрав безпечної швидкості руху, внаслідок чого допустив наїзд на 32-річного велосипедиста,  який рухався на велосипеді посередині правої крайньої смуги руху у напрямку мікрорайону “Пасічна”. Після чого з місце події втік.

25 травня, ближче до обіду: поліцейські знайшли автомобіль винуватця, а франківці здавали кров для Анатолія Гуменюка

В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили автомобіль марки “Skoda Superb”, причетного до автопригоди. Машину винуватця аварії “на єврономерах” в одному з дворів на вул. Тролейбусна.

Тим часом півсотні франківців здали кров для постраждалого в аварії, адже потерпілий втратив багато крові і йому шукали донорів.

25 травня, обід: велосипедист помер у лікарні

Внаслідок ДТП велосипедист отримав тілесні ушкодження у вигляді політравми. Анатолій втратив багато крові та був доставлений у лікувальний заклад, де помер.

26 травня, зранку: поліцейські розшукали водія-втікача

В  ході слідчих дій поліцейські встановили й водія, який керував транспортним засобом. Ним виявився 20-річний житель смт. Рожнятів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...