Мед Атлант

“Сліпі та косі”: на конгресі у Франківську нарікають на низький рівень спортивної підготовки у дітей. ФОТО

Сьогодні, 6 червня, в Івано-Франківську відбувається круглий стіл з питань подальшого розвитку волейболу. Участь у дискусії взяли участь представники Федерації волейболу України, а також тренери-волейболісти з усіх кутків України.

Зустрілися вони в Прикарпатському національному університеті. Аби взяти участь у круглому столі, до Франківська завітали перший заступник Міністра молоді та спорту Ігор Гоцул, заступник Міністра молоді та спорту України Ярослав Войтович, президент Федерації волейболу України Михайло Мельник.

Круглий стіл був ініційований, щоб знайти шляхи виходу з ситуація і не казали, що Федерація не фінансує. Федерація фінансує!, – каже президент Федерації волейболу України Михайло Мельник.

Він підкреслює, що справді отримували багато нарікань, та попри це слід рухатись вперед. Комітет з фізичного виховання в особі Сергія Єщенка пообіцяв тісну співпрацю та підтримку Федерації.

Це передусім розширення календаря змагань. На жаль, для учнівської молоді в міжнародному календарі нема такого виду спорту як волейбол. Сподіваємось, у майбутньому він буде включений, – каже Єщенко.

До участі в дискусії приєднались спортсмени й тренери з різних областей України. До прикладу, директор Луцької спортивної школи нарікає на низьку заробітну плату.

В мене ставка директора 4500 гривень, а чистими 3600. Тренер отримує на рівні прибиральниці. Потрібно зробити можливість, щоб ставка тренера була 18 годин, замість 24-х. Це мінімум 4 групи. Важко молодим тренерам заробити і назбирати групи дітей, – каже спортсмен.

До того ж, за словами чоловіка, школи шукають причини, щоб не надавати спортивні зали для дітей.

Виставляють рахунки за оренду залу. Навпаки треба доплачувати тренеру, що він займається ввечері з дітьми, а вони не гуляють за школою, – підкреслює директор спортшколи.

Однак на цьому чоловік не зупинився перелічувати претензії. Каже, не фінансують й спортивні школи, при цьому не шкодуючи штрафних санкцій.

Директор спортивної школи із Вінниці підтримав перелічені колегою проблеми. Однак акцентує, що не слід зациклюватися лише на негативі.

Тренер отримує на рівні прибиральниці: у Франківську дискутують волейболісти та чиновники

Слід зібрати всіх робочих тренерів і послухати їх. Саме вони й мають входити а апарат Федерації волейболу, бо розуміють усі проблеми зсередини. Натомість пан Мельник допускав помилки, – каже тренер.

Тренер із волейболу скаржиться на низьку відвідуваність дітьми занять фізкультури та слабку фізичну підготовку.
Так, один із волейболістів звернув увагу на низький рівень спортивної підготовки школярів.

В залі збирається 4 класи. Шкільне виховання фізичної культури повністю невідповідає тому, що було. В табелі пише – прослухано. 30 % – це підготовчі групи: сліпі, косі і так далі, – каже чоловік.

Читайте також: Українські волейболістки у Франківську обіграли збірну Португалії. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...