Мед Атлант

Шістьох стрільців, які дебоширили на “Ельдорадо”, судять за скоєне

Чоловіків, які вчинили конфлікт в нічному клубі “Ельдорадо”, судять за вчинене. Підозрювані влаштували стрілянину у квітні цього року. Справу розглядають у міському суді.

МІСТО писало, що 1 квітня в нічному клубі “Ельдорадо” відбулася масова стрілянина, в результаті якої двоє поранених та 11 затриманих. 3 квітня в Івано-Франківському міському суді обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримавння під вартою для шести чоловіків, яких затримали на місці події.

ФОТО: УПП в Івано-Франківській області

До теми: У поліції розповіли подробиці стрілянини, а “Ельдорадо” зачинили на тиждень. ВІДЕОСЮЖЕТ

Сьогодні, 7 червня, мало розпочатися перше судове засідання по цій справі. Справу слухає  суддя Івано-Франківського міського суду Олег Лазарів. Однак сьогодні він перебуває на іншому засіданні у колегії, тому слухання справи “стрільців” відклали.

Шістьох підозрюваних уже не доставляли у суд.

Дату наступного засідання міський суд повідомить згодом.

Нагадаємо, шістьом особам інкримінують злочин, передбачений ч. 4 ст. 296 (“Хуліганство”) Кримінального кодексу України. Тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень. За вчинені дії зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Повідомлення про стрільбу в нічному закладі на вул. Івасюка надійшло близько 3:00. Очевидці розповіли правоохоронцям, що стрілянина відбувалася всередині клубу та назовні. При патрульних небезпечні дебошири намагалися втекти з місця події та відстрілювались. Однак, правоохоронці спрацювали на випередження і затримали хуліганів.

Що стало причиною конфлікту – наразі невідомо. За попередніми даними двоє постраждалих – місцеві жителі, 1994 і 1982 р.н. Чоловіки участі в конфлікті не брали, однак стали випадковими жертвами.

Інші з компанії “стрільців” втекли на автівках, однак патрульні екіпажі по всьому місту отримали орієнтування на два автомобілі: Volkswagen Caddy та Toyota Land Cruiser Prado. За деякий час їх було зупинено на вул. Незалежності.

В усіх автомобілях була автоматична і травматична зброя. Всі 11 затриманих – не місцеві, мешканці Київської, Харківської та Луганської областей.

Як вдалося дізнатися місту з власних джерел, учасники конфлікту – охоронці однієї з київських приватних охоронних фірм, деякі – колишні учасники бойових дій на Сході.

Досудовим розслідуванням установлено, що жителі міста Києва та Київської області, перебуваючи в одному з нічних клубів м. Івано-Франківська, 1 квітня, застосували вогнепальну зброю та умисно спричинили тілесні ушкодження шляхом нанесення ударів руками і ногами відвідувачам закладу. Внаслідок вищевказаних дій шкоду завдано двом потерпілим особам, інформує прес-служба прокуратури області. Під час досудового розслідування всім шістьом фігурантам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, але вони просилися на волю.

Нагадаємо, що поліція оприлюднила відео моменту затримання горе-бандитів.

Читайте також: Трьох вимагальників, яких затримали працівники СБУ, доставили у франківський суд

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...