Мед Атлант

Стало відомо, хто переміг у літній хвилі “Міські Ґранти”

В Івано-Франківську оголосили переможців літньої хвилі програми “Міські Ґранти”.

Сьогодні, 7 червня, офіційно представили  переможців.

Додамо, що “Міські Ґранти” – програма підтримки прогресивних міських ініціатив. Вона створена для активізації та посилення ініціатив, громадських організацій і середовищ, які ставлять за мету втілювати практичні проекти, що покращують якість життя в місті, та залучати громаду до активної участі в процесах розвитку Івано-Франківська.  В рамках цієї програми “Тепле Місто” на конкурсній основі надає фінансову підтримку на реалізацію ідей, проте ідея має бути реалізована саме в Івано-Франківську. Протягом 2018 року відбувається 3 хвилі конкурсу: весняна: 22 січня – 22 лютого, літня: 23 квітня – 23 травня і зимова: 20 серпня – 20 вересня.

У літній хвилі взяли участь 26 проектів, у півфінал вийшли десять проектів, а перемогли тільки п’ять. Відтак, комісія незалежних експертів визначила тільки 5 команд переможців, котрі отримують фінансову підтримку на втілення своїх ідей в Івано-Франківську. Загальний бюджет складає 80 тисяч гривень. Кожен проект отримає по 20 тисяч  гривень.

Переможцями літньої хвилі стали:

  • 1. Альманах міжкордонних письменників. Ініціатори проекту хочуть створити альманах, основу якого формуватиме дослідження образу Івано-Франківська та Галичини у контексті світової літератури.
  • 2. “Буть помірним! Збережи життя!”. Проект включає у себе розробку пам’ятки ПДР для велосипедистів та пішоходів та навчальні зустрічі.
  • 3. Інклюція у бібліотеці. Проект покликаний допомогти людям із проблемами зору. Зокрема, знаходити друзів, реалізовувати власний творчий потенціал тощо.
  • 4. Навчимо 1000 дітей Arduino робототехніки в школах. Проект передбачає проведення навчань для вчителів із викладання Arduino робототехніки та створення у перспективі автономний гуртків робототехніки у школах міста.
  • 5. Восьмий Івано-Франкіаський велопарад дівчат. Команда проекту планує популяризувати велосипедний рух серед дівчат та жінок міста.

Читайте також: Стало відомо, хто переміг у весняній програмі “Міські Ґранти”. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...