Мед Атлант

Трьом вимагальникам, яких пов`язала прикарпатська СБУ, хочуть скасувати заставу через тяжкий злочин. ФОТО

Трьом підозрюваних, яких затримали працівники СБУ через вимагання грошових коштів у приватних підприємців та звичайних громадян, у суді минулого тижня обрали міру запобіжного заходу. Правда, сторона обвинувачення  не погодилася з рішенням суду першої інстанції і подала апеляційну скаргу.

Прокуратура вважає, що рішення  суду зам`яке. Чоловіків “пов`язали” за рекетирство. Підозрювані є представниками злочинного угрупування.  Їм інкримінують злочин передбачений ст. 189 КК України (“Вимагання”).

Нагадаємо, 31 травня, в Івано-Франківському міському суді трьом затриманим обрали міру запобіжного заходуМІСТО писало, що 29 травня, на вулиці Франка затримали представників місцевого злочинного угрупування. Попередньо СБУ затримала ще двох підозрюваних у селі на Прикарпатті. Вони намагалися втекти з отриманою сумою.

Додамо, що у злочині підозрюють  трьох осіб: Сомова, якого  СБУ затримала на  вул . Франка в обласному центрі, Бабаянца та Дутку. Останніх двох  затримали у с. Старі Кривотули. Першому затриманому суд ухвалив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з можливістю внести грошову заставу. Сума застави складає 140 тис грн. Двом  іншим підозрюваним ухвалили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 225 тис грн.  Додамо, що троє  осіб   мали проблеми із законом. Фактично, за схожі злочини. Детальніше про це  читайте за посиланням.

На всі три ухвали прокуратура подала апеляцію, тому що категорично не погоджується з тим, що для вказаного злочину може бути визначено розмір застави, оскільки це є тяжкий злочин, вчинений із застосуванням фізичного насильства, – коментує позицію прокуратури речниця  установи Надія Шекеряк-Теслін.

5 червня відбувся апеляційний суд у справі Дутки. Колегія суддів задовольнила скаргу прокуратури. Тому Дутці обрано запобіжний захід  у  вигляді тримання під  вартою без  внесення застави. Цю скаргу розглядала колегія суддів у складі Васильєва (головуючий), Гриновецького  та Повзла. Скаргу по Сомову та Бабаянцу розглядатимуть пізніше,  бо  один із  суддів захворів, тому справу відправили   на перерозподіл  і зміну судді.

Про нові подробиці у цій резонансній справі МІСТО повідомить  додатково.

Читайте також: Подробиці затримання на Прикарпатті: СБУ взяла на хабарі керівника відділу екологічної інспекції. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...