Мед Атлант

Менеджери культури Амстердаму та Берліну провели зустріч у Франківську. ФОТО

Сьогодні, 8 червня, в Івано-Франківську відбулась зустріч менеджерів культури Амстердаму та Берліну із українськими колегами.

Майже два десятки менеджерів культури з Києва, Львова, Одеси, Херсону, Кривого Рогу, Мелітополя та інших міст України говорили з європейцями про перспективи та нові ідеї для менеджерів культури з малих та середніх міст України.

Філіпп Дітахмайер  з Європейського Культурного Фонду (Амстердам) та Оля Коцька, координатор програми Tandem Ukraine (Берлін) завітали і в Івано-Франківськ.

Менеджери створили міжнародну програму “Tandem”. Це програма співпраці для творців культури та їх організацій. Tandem Ukraine сприяє започаткуванню довготривалої співпраці між культурними організаціями з України та країнами ЄС, Молдовою та Білорусією.

Співпраця включає в себе дуже багато аспектів. Це й в архітектурній, театральній, музейній та інших сферах культури.

Нещодавно ми співпрацювали з Івано-Франківськом та Кишиневом. Зважаючи на те, що український і молдовський досвід дуже схожі, – каже Оля Коцька.

Вони  організовують ті проекти, які розширюють межі розуміння.

Зараз ми приїхали сюди, щоб розвивати програму Tendem. Я вважаю, що ви в Україні є багато цікаво. Тут є багато людей з інноваційними ідеями, а їх підтримка зможе зробити культуру сильнішою. В Європі використовують й український досвід. Особливо в тому як використовувати різноманітні ініціативи. До прикладу, одна з таких ініціатив є те місце, а якому ми зараз сидимо (Ред. – Urban Space 100), – каже Філіпп Дітахмайер.

Читайте також: Мобільна виставка “Німці в Україні: історія і культура” з`явилася у Франківську. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...