Мед Атлант

Зловмисник, якого СБУ затримала у центрі Франківська, чекатиме вироку суду в СІЗО. ФОТО

Трьом підозрюваних, яких затримали працівники СБУ через вимагання грошових коштів у приватних підприємців та звичайних громадян, у суді минулого тижня обрали міру запобіжного заходу. Правда, сторона обвинувачення  не погодилася з рішенням суду першої інстанції і подала апеляційну скаргу.  Сьогодні скаргу розглядатимуть щодо вимагальника, якого затримали на вул. Франка.

Нагадаємо, 31 травня, в Івано-Франківському міському суді трьом затриманим обрали міру запобіжного заходуМІСТО писало, що 29 травня, на вулиці Франка затримали представників місцевого злочинного угрупування. Попередньо СБУ затримала ще двох підозрюваних у селі на Прикарпатті. Вони намагалися втекти з отриманою сумою.

Прокуратура вважає, що рішення  суду зам`яке. Чоловіків “пов`язали” за рекетирство. Підозрювані є представниками злочинного угрупування.  Їм інкримінують злочин передбачений ст. 189 КК України (“Вимагання”).

На всі три ухвали прокуратура подала апеляцію, тому що категорично не погоджується з тим, що для вказаного злочину може бути визначено розмір застави, оскільки це є тяжкий злочин, вчинений із застосуванням фізичного насильства, – коментує позицію прокуратури речниця  установи Надія Шекеряк-Теслін.

Додамо, що у злочині підозрюють  трьох осіб: Сомова, якого  СБУ затримала на  вул . Франка в обласному центрі, Бабаянца та Дутку. Останніх двох  затримали у с. Старі Кривотули.   Першому затриманому суд ухвалив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з можливістю внести грошову заставу. Сума застави складає 140 тис грн. Двом  іншим підозрюваним ухвалили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 225 тис грн.  Додамо, що троє  осіб   мали проблеми із законом. Фактично, за схожі злочини. Детальніше про це  читайте за посиланням.

Сьогодні, 8 червня, в Івано-Франківському апеляційному  суді  колегія суддів, у складі головуючого судді Гриновецького, розглядає скаргу прокуратури щодо  Сомова, якого затримали у центрі Франківська.

Прокурор просила змінити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але без визначення застави. Адвокат наголошував, що рішення суду першої інстанції є незаконним. Більше того, Сомова на Франка затримали без коштів. Захисник вважає, що немає фактично доказів. Звісно, погоджується, що це з`ясує слідство. Також адвокат Кукушкін наголосив на тому, що у його  підзахисного вагітна дружина і потребує підтримки  чоловіка. Сомов погоджувався із захисником. До речі, його не доставляли в залу суду, а налаштували трансляцію з франківського СІЗО.

Колегія суддів заслухала сторони судового  процесу та після дебатів вийшла у нарадчу кімнату. Повернувшись, суд постановив скаргу прокурора задовольнити у повному обсязі. Відтак, Сомову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 липня без визначення застави. Касаційному оскарженню рішення не підлягає.

Нагадаємо, 5 червня відбувся апеляційний суд у справі Дутки. Колегія суддів задовольнила скаргу прокуратури. Тому Дутці обрано запобіжний захід  у  вигляді тримання під  вартою без  внесення застави. Цю скаргу розглядала колегія суддів у складі Васильєва (головуючий), Гриновецького  та Повзла.

Скаргу по Бабаянцу розглядатимуть пізніше,  бо  один із  суддів захворів, тому справу відправили   на перерозподіл  і зміну судді.

Про нові подробиці у цій резонансній справі МІСТО повідомить  додатково.

 

Читайте також: Подробиці затримання на Прикарпатті: СБУ взяла на хабарі керівника відділу екологічної інспекції. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...